Schneider Electric neemt belang van 60% in Aveva Group

5 september 2017

Schneider Electric neemt een meerderheidsbelang in de Britse softwareontwikkelaar Aveva Group. Als onderdeel van deal wordt de softwaredivisie van Schneider Electric geïntegreerd in het portfolio van Aveva. De impact van de deal op datacenters is vooralsnog onduidelijk.

Schneider ElectricAveva Group is een Britse ontwikkelaar van industriële software die zich richt op de scheepvaart, energie- en infrastructuursector. Al langer probeert Schneider ElectrAveva Groupic te fuseren met dit bedrijf; zowel in 2015 als 2016 zijn pogingen hiertoe gestrand. Nu is het Schneider Electric dus wel gelukt een deal te sluiten met Aveva. Het bedrijf neemt voor een bedrag van 550 miljoen Britse pond, omgerekend bijna 600 miljoen euro, een meerderheidsbelang van 60% in Aveva.

Grote speler in industriële software

Als onderdeel van de deal wordt de industriële software divisie van Schneider Electric gecombineerd met Aveva Group. Hierdoor ontstaat een organisatie met een omzet van ongeveer 658 miljoen pond (ruim 716 miljoen euro) en een winst van grofweg 146 miljoen pond (bijna 159 miljoen euro). De fusie moet het gecombineerde bedrijf een sterke positie opleveren op de markt voor industriële software en beter kunnen concurreren met giganten als Siemens en General Electric.

Het is niet duidelijk welke impact de overname zal hebben op de datacenteractiviteiten van Schneider Electric. Het bedrijf levert ondermeer infrastructuur, lifecycle services en beheersoftware voor datacenters. De deal is naar verwachting eind 2017 afgerond.

Pin It on Pinterest

Share This