Zerto maakt replicatie en herstel van bedrijfsapplicaties van en naar cloud mogelijk

30 augustus 2017

Zerto maakt de beschikbaarheid bekend van Zerto Virtual Replication 5.5 (ZVR 5.5). Deze nieuwe release biedt replicatie naar en vanuit Microsoft Azure en snellere hersteltijden in AWS. De oplossing is uitgebreid met Zerto Analytics, dat inzicht biedt in IT-omgevingen. ZVR 5.5 biedt verbeterde flexibiliteit en snelheid voor bedrijven die de cloud inzetten voor het creëren van een veerkrachtige IT-omgeving. Hiermee kunnen zij een einde maken aan verstoring van bedrijfsprocessen en hun bedrijfsdoelstellingen realiseren.

Replicatie naar en vanuit Microsoft Azure

ZVR 5.5 breidt de technologie van Zerto voor business continuity en disaster recovery verder uit. Het is de eerste oplossing op de markt die replicatie en herstel van bedrijfsapplicaties naar en vanuit Microsoft Azure mogelijk maakt. Dit helpt bedrijven met het veerkrachtig maken van hun IT-omgeving door de mogelijkheid om applicaties zonder onderbreking te mobiliseren, testen en managen op verschillende infrastructuren. De mogelijkheid om uit Azure te repliceren maakt failback van productie-workloads naar VMware- of Hyper-V-omgevingen mogelijk, met RPO’s van seconden en RTO’s van minuten.

Tot vijf keer sneller herstel in AWS

Door het verbeteren van het AWS recovery automation verhoogt ZVR 5.5 de snelheid waarmee applicaties hersteld kunnen worden in AWS. De verbetering biedt 3 tot 5 keer snellere hersteltijden, waardoor het nog makkelijker is geworden om de publieke cloud te gebruiken voor disaster recovery, testing en development in een nagenoeg synchrone replicatie omgeving. Als onderdeel van de verbeteringen wordt de support uitgebreid naar AWS regio’s in Canada, Ohio, London en Mumbai.

Zerto Analytics

ZVR 5.5 is daarnaast uitgebreid met het Zerto Analytics-platform, dat analyse van real-time en historische gegevens over status en gezondheid van multi-site en multi- cloud-omgevingen mogelijk maakt. Zerto Analytics brengt het beheer van veerkrachtige IT-omgevingen naar nieuwe hoogte door zichtbaarheid van beveiligde applicaties over de gehele infrastructuur te bieden, waardoor gefundeerde beslissingen kunnen worden genomen op basis van actuele en historische beschermings- en verbruiksdata.

Andere nieuwe functies in ZVR 5.5 zijn:

  • Automatische upgrades: De nieuwe release biedt één upgrade-proces voor alle ZVR-componenten, stroomlijnt IT-operations, minimaliseert de risico’s die gepaard gaan met updates en upgrades en zorgt voor maximale uptime van bedrijfsapplicaties.
  •  Een uitgebreide reeks van API’s: Aanvullende API’s bieden volledige integratie met automation platforms, cloud-portals en op maat ontwikkelde omgevingen om de flexibiliteit van disaster recovery-processen verder uit te breiden.
  • Verbeterd wijzigingsbeheer in gevirtualiseerde omgevingen: De nieuwe release vergroot de resilience van gevirtualiseerde omgevingen door instabiliteit en het risico op menselijke fouten tot een minimum te beperken.
  • De Zerto Mobile Widget: Deze widget biedt gebruikers op elk gewenst moment toegang tot statusinformatie over omgevingen zonder de noodzaak om de volledige applicatie te openen.
  • Ondersteuning voor vCenter 6.5 en Hyper-V 2016/SCVMM 2016: De virtuele replicatie-mogelijkheden van Zerto zijn vanaf versie 5.5 beschikbaar voor een nog breder scala aan platforms.

“De upgrade naar Zerto Virtual Replication 5.5 verliep moeiteloos voor de IT-afdeling van TenCate. Dit vond plaats in het kader van de ‘cloud first’-strategie voor onze wereldwijde infrastructuur. Het beschermen en beheren van workloads in de public cloud, en met name Microsoft Azure, is even simpel als het verplaatsen van workloads tussen fysieke locaties, en gaat bovendien gepaard met vergelijkbare RTO’s”, zegt Jayme Williams, senior systems engineer bij TenCate. “Deze functionaliteit is uniek en stelt ons in staat om te blijven profiteren van een cloud-infrastructuur in de wetenschap dat onze workloads altijd op de meest geschikte locatie zijn ondergebracht en naar behoren presteren.” 

“Als bekroonde aanbieder van cloud-diensten is het onze taak om ervoor te zorgen dat onze klanten volledig kunnen vertrouwen op de flexibiliteit, de prestaties en de beveiliging van de cloud-omgevingen die we voor hen beheren”, zegt James Emerson, vice president Managed Services bij HOSTING. “De replicatie naar en vanuit Microsoft Azure, de snellere hersteltijden in AWS en nieuwe analysemogelijkheden helpen ons om de verwachtingen van klanten te overtreffen als het aankomt op het beheer van hun workloads in hybride cloud-omgevingen.”

“Zerto Virtual Replication 5.5 bewijst eens te meer wat er allemaal mogelijk is in de cloud. Terwijl we verder ontwikkelen vanuit onze disaster recovery afkomst, stellen we onze klanten in staat hun werk te vereenvoudigen en bevorderen we hun concurrentievermogen”, zegt Ziv Kedem, de medeoprichter en CEO van Zerto. “De laatste innovaties breken categorisch met traditionele manieren om in zakelijke IT-behoeften te voorzien. Deze anticiperen op de toenemende mate waarin organisaties de publieke cloud gebruiken voor het hosten van workloads en bedrijfskritische data en maken het mogelijk om een werkelijk veerkrachtige IT-omgeving te creëren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This