Western Digital neemt cloud storage specialist Upthere over

30 augustus 2017

Western Digital neemt Upthere over, een bedrijf dat een platform heeft ontwikkeld waar gebruikers foto’s, video’s, muziek en documenten kunnen opslaan. Western Digital wil deze service verder gaan uitbouwen en richt zich hiermee op cloud storage.

Upthere is een bedrijf dat in 2011 is opgericht en in 2015 Upthere Home lanceerde. Deze app biedt gebruikers de mogelijkheid data vanaf allerlei apparaten op te slaan in de cloud van Upthere en kunnen synchroniseren tussen verschillende apparaten. De applicatie is beschikbaar voor zowel de iPhone, iPad, Android apparaten, macOS en Windows systemen. Het is niet duidelijk of Western Digital de technologie van Upthere wil integreren in zijn fysieke back-up oplossingen. In het persbericht geeft het bedrijf wel aan met de overname van Upthere zijn productportfolio gericht op consumenten te willen verbeteren met nieuwe cloud-gebaseerde producten.

De Cloud Services business van Western Digital komt onder leiding te staan van Barbara Nelson, voormalig executive vice president en algemeen directeur van cloud security bedrijf IronKey. Chris Bourdon, CEO van Upthere, treedt in dienst bij Western Digital en wordt een ‘strategisch leider’ bij het bedrijf. De software expertise van Bourdon moet Western Digital helpen de gebruikerservaring en cloud services van Western Digital te versnellen.

Upthere voor macOS (bron: Upthere)

Upthere voor macOS (bron: Upthere)

Pin It on Pinterest

Share This