Contrail Security van Juniper Networks beschermt applicaties in elke cloud

30 augustus 2017

Juniper Networks introduceert Juniper Contrail Security. Deze beveiligingsoplossing met mogelijkheden voor microsegmentatie is speciaal ontwikkeld om bedrijven en aanbieders van Software-as-a-Service (SaaS)-diensten te helpen met het beschermen van applicaties die in uiteenlopende cloud-omgevingen draaien.

Bedrijven ontwikkelen en hosten cloud-applicaties in public en private clouds om te profiteren van schaalbaarheid, flexibiliteit en veerkracht. Naarmate de omvang van deze applicaties groeit, worden de verschillende componenten daarvan verspreid gehost in diverse heterogene clouds. Dit kan resulteren in kwetsbaarheden en daarmee een hogere kans op schadelijke beveiligingsincidenten. De situatie wordt nog complexer nu de netwerkrand van cloud-omgevingen begint te vervagen. Beveiligingsregels voor de netwerkrand die de verspreiding van bedreigingen moeten tegenhouden, worden hierdoor ineffectief. Bedrijven hebben daarom een oplossing nodig waarmee ze op flexibele wijze up-to-date beveiligingsregels kunnen toepassen op diverse punten binnen het netwerk. Een ander probleem is dat beveiligingsbeheerders handmatig beveiligingsregels moeten instellen en beheren in verschillende omgevingen en onvoldoende zicht hebben op interacties tussen applicaties. Dit gebrek aan transparantie kan ertoe leiden dat applicaties worden gehost in ontoereikend beveiligde omgevingen met een beperkte schaalbaarheid.

Contrail Security minimaliseert op innovatieve wijze de risico’s die gepaard met moderne cloud-gebaseerde workloads en applicaties. De oplossing biedt ICT-professionals meer overzicht en grip met vereenvoudigde processen die worden aangestuurd op intentiegebaseerde beveiligingsregels. Deze regels kunnen naadloos worden geïntegreerd met bestaande beveiligingsmechanismen en gevirtualiseerde omgevingen. Met Contrail Security zorgt Juniper Networks voor een transformatie van de manier waarop bedrijven en aanbieders van SaaS-diensten hun cloud-applicaties in heterogene omgevingen beschermen, beheren en bewaken. De combinatie van Contrail Security met de geautomatiseerde bedreigingsdetectie en toepassing van beveiligingsregels van de Software Defined Secure Networks-oplossing van Juniper resulteert in een werkelijk geïntegreerd en optimaal aanpasbaar beveiligingsplatform dat effectief kan reageren op elke bedreiging.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

Juniper Contrail Security helpt bedrijven met het indammen van risico’s rond applicaties die in elke cloud-omgeving draaien. De oplossing biedt geautomatiseerde detectie van het applicatieverkeer en dynamische toepassing van beveiligingsregels om bedreigingen binnen het netwerk een halt toe te roepen. Juniper Contrail Security biedt hiertoe onder meer:

  • Consistente, intentiegebaseerde beveiligingsregels: Beheerders kunnen op simpele wijze beveiligingsregels instellen om voor slimme microsegmentatie te zorgen in uiteenlopende cloud-omgevingen, zoals OpenStack, Kubernetes, bare metal server-omgevingen en public clouds.
  • Toepassing van beveiligingsregels op diverse punten binnen het netwerk: Contrail Security maakt gebruik van gedistribueerde beveiligings- en netwerkregels voor het inrichten van verdedigingsmechanismen en het beschermen van applicaties tegen cyberbedreigingen. Voor uitgebreider bescherming kan de oplossing worden geïntegreerd met next-generation virtual firewalls.
  • Inzicht in het applicatieverkeer en geavanceerde analysemogelijkheden: De oplossing brengt orchestration en analyse- en visualiseringsmogelijkheden naar hybride cloud-omgevingen en reduceert risico’s rond ongeoorloofd netwerkverkeer door het in kaart brengen van datastromen tussen applicaties. Contrail Security diepgaand inzicht in interacties tussen applicaties en zet technologie voor machineleren in om afwijkend netwerkgedrag te signaleren en passende herstelmaatregelen te treffen.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This