STULZ Digitronic Software lanceert DCIM-oplossing

28 augustus 2017

STULZ Digitronic Software lanceert het CyberHub ECO.DC DCIM systeem, een Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossing voor het monitoren van datacenter en serverruimtes. Met de oplossing wil het bedrijf de transparantie in IT-omgevingen verhogen, gebieden waar potentiële besparingen en optimalisaties mogelijk zijn identificeren en de operationele betrouwbaarheid van IT-omgevingen verbeteren.

STULZ Digitronic Software is een samenwerking tussen de Duitse bedrijven STULZ en Digitronic Automationsanlagen. Het CyberHub ECO.DC DCIM systeem bevat ondermeer functies voor het in 3D plannen van datacenterruimtes, temperatuurprofielmappen, management van alarmmeldingen met geïntegreerde escalatiemanagement en individuele statusrapporten. Deze functies zijn geïntegreerd in een dashboard, dat gebruikers naar eigen wens kunnen vormgeven.

Integratiemogelijkheden

Via de oplossing kunnen datacenterbeheerders ondermeer airconditioningsystemen, temperatuur- en druksensoren, UPS-systemen, PDU’s en andere datapoints integreren. Om dit mogelijk te maken biedt CyberHub ECO.DC ondersteuning voor veelgebruikte protocollen, waaronder Modbus, MBus en SNMP. Daarnaast is het mogelijk via een interface bestaande systemen te koppelen aan CyberHub ECO.DC.

STULZ Digitronic Software stelt dat CyberHub ECO.DC zich ondermeer onderscheidt door een eenvoud waarmee de oplossing kan worden geïmplementeerd en de overzichtelijke interface van de oplossing. De oplossing kan volgens het bedrijf in slechts enkele uren door een datacenterbeheerder worden geïnstalleerd, zonder dat hiervoor externe ondersteuning nodig is. Klanten die hierbij wel ondersteuning willen bij het implementatieproces kunnen terecht bij het ondersteuningsteam van STULZ Digitronic Software.

On-premise of SaaS

CyberHub ECO.DC is beschikbaar in twee versies: een volledig autonome lokale server die compatibel is met virtuele machines en een SaaS service die via de cloud wordt aangeboden. De SaaS oplossing wordt gehost in Duitsland en voldoet aan de Duitse databeschermingswetgeving. Communicatie tussen de server en de interface van klanten is versleuteld om te voorkomen dat dit dataverkeer kan worden ingezien door kwaadwillenden. Ook voldoet de DCIM-oplossing aan de eisen van de internationale norm ISO 50001 voor energiemanagementsystemen.

Pin It on Pinterest

Share This