‘Cisco overweegt overname van cloud management startup Turbonomics’

25 augustus 2017

Cisco Systems overweegt Turbonomics over te nemen, een startup gespecialiseerd in cloud management software. Met de overname zou Cisco een voorsprong in automatiseringstechnologie willen creëren ten opzichte van concurrenten als Hewlett Packard Enterprise.

CiscoDe website The Information meldt dat Cisco al gesprekken heeft gevoerd met Turbonomics over een eventuele overname. De status van deze gesprekken is echter niet bekend. Ook is niet duidelijk welk bedrag Cisco wil betalen voor Turbonomics.

Hybrid Cloud Management Platform

Turbonomics is een startup die een ‘Hybrid Cloud Management Platform’ heeft ontwikkeld. Het platform analyseert continu het dataverbruik, de kosten en compliancy van applicaties en kan daarnaast in real-time resources toekennen aan applicaties.

Het platform is bedoeld om zeker te stellen dat prestaties van cloud applicaties op orde blijft door op het juiste moment de juiste hoeveelheid resources aan een applicatie toe te kennen. Daarnaast helpt het platform het gebruik van zowel on-premise als cloud infrastructuur verbeteren, wat de kosten hiervan volgens Turbonomics met 30% kan verlagen. Tot slot helpt het platform compliance zeker te stellen. Bedrijven kunnen policies integreren met het hybrid Cloud Management Platform van Turbonomics en de naleving hiervan door het platform laten controleren.

Pin It on Pinterest

Share This