VASCO benoemt Scott Clements tot Chief Executive Officer

31 juli 2017

VASCO Data Security International heeft President en Chief Operating Officer Scott Clements met ingang van 28 juli 2017 benoemd tot President en Chief Executive Officer. Tevens is hij  toegetreden tot de Raad van Bestuur. Scott Clements volgt oprichter, Chairman en Chief Executive Officer T. Kendall Hunt op. Ken Hunt zal blijven fungeren als Chairman van de Raad van Bestuur.

Scott Clements werd in 2015 als VASCO’s Chief Strategic Officer aangesteld. Vorig jaar november werd hij gepromoveerd tot VASCO’s President en Chief Operating Officer. Clements was tot 2015 werkzaam bij Tyco als President voor de miljard $ business Retail Solutions, tevens was hij ook Chief Technology Officer. “Het bestuur en ik zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen van deze transitie en achten het juiste moment aangebroken om deze te implementeren,” aldus Hunt. “Scott is een voortreffelijke leider, die de markt waarin we ons begeven als geen ander begrijpt. Voeg dit samen met zijn sterke visie op de toekomstige groei van VASCO, dan snapt men het vertrouwen dat de Raad van Bestuur en ik hebben in Scott’s vermogen tot een naadloze transitie en zijn bekwaamheid om VASCO naar de volgende fase te begeleiden. Over de afgelopen twee jaar was Scott instrumentaal in het vormen en uitvoeren van VASCO’s strategie naar een meer software- en dienstgerichte business. Onder Scott’s leiderschap is VASCO goed gepositioneerd om nieuwe kansen te benutten, innovatieve oplossingen op de markt te brengen en waarde te bieden aan onze aandeelhouders.”

Hunt vervolgt: “Ik ben ongelooflijk trots op alles wat we de afgelopen 20 jaar bij VASCO hebben bereikt. Ik kijk ernaar uit om door te gaan in mijn rol als Chairman en VASCO zo de komende jaren te kunnen blijven ondersteunen. Ik spreek mijn dank uit aan alle klanten van VASCO voor hun steun en vertrouwen door de jaren heen en aan onze getalenteerde medewerkers voor hun inzet voor het leveren van markt leidende oplossingen. “Scott Clements voegt hieraan toe: “Ik ben vereerd om Ken als CEO op te volgen en onze klanten van innovatieve oplossingen te blijven voorzien. Ik spreek mijn oprechte dank uit voor Ken voor alles wat hij de afgelopen 20 jaar voor het bedrijf heeft gedaan en betekend. Tevens dank ik hem voor de nauwe samenwerking van de afgelopen twee jaar, waarbij ik de kans kreeg mijn kennis van VASCO’s klanten, markten en kansen voor groei uit te diepen. Ken’s buitengewone visie en zijn talent heeft VASCO geholpen zich als marktleider te kunnen positioneren. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met niet alleen ons sterk managementteam maar ook al onze toegewijde medewerkers over de gehele wereld.  Door onze sterktes te bundelen en te gebruiken om de business te laten groeien, komt er  meer waarde voor onze klanten, aandeelhouders en medewerkers.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This