Netwerkinfrastructuur optimaliseert performance en efficiëntie

1 augustus 2017

Om de bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is er in de dynamische financiële markt continu dringende vraag naar een veilig vast en draadloos netwerk van hoge kwaliteit dat altijd beschikbaar is – met name wanneer het om meerdere locaties draait. Ter ondersteuning van zijn aanhoudende groei, selecteerde de European Investment Bank (EIB), ’s werelds grootste financiële instelling, daarom de softwaregedreven, end-to-end-netwerktechnologie van Extreme Networks. Deze technologie voorziet het bedrijf – en al zijn veertig kantoren wereldwijd – van een robuust, schaalbaar netwerk. Het netwerk van Extreme, dat eenvoudig te beheren, veilig en always-on is, ondersteunt EIB wereldwijd bij het beheren en uitbreiden van zijn activiteiten.

Extreme NetworksEIB en Extreme werken al twintig jaar samen. Gedurende deze twintig jaar voorzag Extreme het groeiende aantal publieke en private netwerkgebruikers (4.000) en devices (15.000) van de organisatie van netwerkoplossingen. Het onlangs geïmplementeerde high performance Gigabit Ethernet en de high-density wifi van Extreme stelt de IT-afdeling in staat om de volledige netwerkinfrastructuur vanaf één centraal punt te beheren. Dankzij deze implementatie heeft EIB zijn IT- en operationele kosten verlaagd, de security verbeterd en een naadloze gebruikerservaring gecreëerd die eenvoudig is te op schalen als het personeel en het aantal devices toenemen.

Belangrijkste voordelen

  • Omvangrijk productportfolio van end-to-endoplossingen – ExtremeManagement, ExtremeControl, ExtremeAnalytics, Extreme C-Series, Extreme K-Series, Extreme N-Series en ExtremeWireless leveren een continue, uniforme service voor alle kantoorlocaties van EIB.
  • Schaalbare groei – Met ExtremeManagement is al het beheer met betrekking tot netwerktoegang voor alle locaties te consolideren in één centraal punt. Dit resulteert in een hoge-kwaliteit gebruikerservaring en minder tijdverspilling en operationele kosten. Door het netwerk vanuit één centraal punt te beheren, blijft het aantal IT-medewerkers gelijk, ondanks het feit dat het aantal fysieke kantoren en netwerkdevices met driehonderd procent is gegroeid.
  • Gepersonaliseerde netwerktoegang –  Met ExtremeControl™ heeft de IT-afdeling van EIB per profiel gepersonaliseerde toegang tot netwerkservices- en applicaties.
  • Veilig, overzichtelijk netwerk – ExtremeAnalytics biedt inzicht op applicatieniveau en stelt EIB in staat de performance te monitoren binnen het fysieke en virtuele netwerk voor businessintelligence en snelle probleemoplossing. Securityverbeteringen binnen zowel de vaste als draadloze infrastructuur creëren aparte netwerken voor medewerkers en bezoekers en zorgen tegelijkertijd voor inzicht om eventuele bedreigingen al vroeg op te sporen en identificeren.

Kamal Ismail, Country Manager Luxemburg van Extreme Networks: “We zijn trots op onze superieure technologie in combinatie met uitmuntende klantenservice. Daarom hebben we er ook voor gezorgd dat het European Investment Bank-team direct toegang heeft tot het senior personeel van Extreme Networks. Onze hechte relatie garandeert dat EIB gebruikmaakt van de nieuwste technologie en profiteert van best-in-class oplossingen voor netwerkinfrastructuur.”

Rujoiu Razvan, Head of Datacenter en Netwerk Services Unit bij European Investment Bank: “Een van de grootste voordelen van onze stabiele relatie is dat Extreme Networks een betrouwbare businesspartner is geworden. Zowel het design, de uitvoering als het beheer van de oplossing worden beheerd door Extreme Networks zelf, en dat is uniek. Deze manier van werken zorgt voor continue optimalisatie, verhoogt de efficiëntie, minder risico en de hoogste kwaliteitstandaard voor EIB.”

Pin It on Pinterest

Share This