Zodiac Aerospace brengt weken werk terug tot enkele minuten

31 juli 2017

Zodiac Aerospace gebruikt het cloudgebaseerde networked business analytics-platform van Birst voor het oplossen van problemen met de orderverwerking. Dankzij de self-service analytics van Birst kunnen business units van Zodiac Aerospace nu rapporten genereren in minuten in plaats van in weken.

Zodiac Aerospace, met het hoofdkantoor in Plaisir (Parijs), heeft ongeveer 35.000 medewerkers verdeeld over 100 vestigingen wereldwijd, en een jaarlijkse omzet van meer dan vijf miljard euro. Door een aantal overnames is het bedrijf de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Dankzij deze overnames kon Zodiac Aerospace zijn positie in de luchtvaartindustrie verbeteren en de marktleider worden in de fabricage van vliegtuigstoelen.

Door de autonome groei van het bedrijf en de acquisities ontstonden diverse business units die meerdere ERP-systemen gebruikten. Daarnaast werden diverse legacy BI-systemen, waaronder een centraal BI-platform en een enterprise data warehouse ingezet. Het centrale IT-team van Zodiac Aerospace moest dit complexe proces beheren en fungeerde als ‘central clearinghouse’ voor rapportverzoeken van de business units.

Zodiac Aerospace wilde de business units minder afhankelijk maken van de centrale rapportage en een sneller en efficiënter orderverwerkingsproces realiseren. Ook wilde men een cloudgebaseerde oplossing. Het bedrijf keek naar desktop-discoveryoplossingen, maar die zijn niet in staat om gegevens voor analyses op een geïntegreerde manier voor te bereiden en kunnen geen gegevens op grote schaal verbinden en analyseren. Bovendien produceren ze soms inconsistente verslaggeving die het vertrouwen in het besluitvormingsproces ondermijnt.

Met de gepatenteerde Automated Data Refinement (ADR) technologie en self-service mogelijkheden kunnen de business units van Zodiac Aerospace gegevens snel voorbereiden en analyseren. Hierdoor zijn ze minder afhankelijk van de centrale IT-afdeling en kunnen ze problemen in het bestelproces van klanten identificeren. De Birst-oplossing helpt bijvoorbeeld klantorders te identificeren die niet gesynchroniseerd waren met het klantensysteem. Hierdoor neemt de kans op een vergeten levering af.

Het networked business analytics-platform van Birst biedt content die waarde toevoegt. Gebruikers kunnen binnen enkele minuten een rapport genereren, wat voorheen enkele weken vergde. Zo kunnen ze de efficiëntie in de gehele supply chain versnellen. Het Birst-platform stelt Zodiac Aerospace in staat om snel specifieke content te bieden, de time-to-market te verkorten en de administratieve rompslomp te voorkomen als business units met geïsoleerde data werken. Verder biedt het Birst-platform een volledig geïntegreerde, geautomatiseerde analytics data-store, geïntegreerde datapreparatiemogelijkheden en snelle en betrouwbare connectiviteit met het Infor M3-platform en andere systemen.

Norman Hussey, Director of Business Analytics bij Zodiac Aerospace, licht toe: “De contained data-store en data-warehouse van Birst zijn waardevol, en de dataconnectiviteit krachtig en simpel. Dat tezamen geeft ons een snellere time-to-market.” Hij merkte ook op dat de geëvalueerde desktop-discoverysystemen back-end datapreparatie nodig hadden voor ze konden starten. Birst heeft dat volledige proces geïntegreerd. Belangrijker nog, Birst’s volledig geïntegreerde stack – in de cloud – stelt je in staat te leveren wat je organisatie nodig heeft, zonder zorgen over geheugen, disks, ondersteuningen en back-ups.”

Brad Peters, Senior Vice President en General Manager van Birst, zegt: “Met Birst’s networked business analytics-platform geloven we dat Zodiac Aerospace betere prestaties kan realiseren, de risico’s verminderen en een hoog serviceniveau kan behouden. Birst creëert een netwerk van analyses die elk onderdeel van de organisatie verbindt dankzij inzichten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This