Tintri introduceert plug-in voor UCS Director

13 juli 2017

Tintri introduceert een plug-in voor Cisco UCS Director. Tintri en Cisco bieden hun gezamenlijke klanten de mogelijkheid om elk aspect van hun infrastructuur op flexibele wijze op te schalen en een beroep te doen op automatiseringsfunctionaliteit om het beheer van hun omgeving te vereenvoudigen. De plug-in van Tintri voor Cisco UCS Director vormt een uitbreiding op de ‘go-to-market’-samenwerking tussen de twee bedrijven, die gezamenlijke klanten van Tintri en Cisco in staat stelt om te profiteren van Cisco Level 1-ondersteuning.

De zakelijke cloud-platforms van Tintri zijn ontwikkeld met het oog op beheereenvoud. Tijdens onafhankelijke tests in september 2016 door The Evaluator Group, bleek dat Tintri de eerste geteste storage-oplossing was waarbij de inrichting, de aanlevering en het beheer direct plaatsvonden. De PowerShell-toolkit en REST API’s van Tintri stellen organisaties daarnaast in staat om aspecten als de quality of service (QoS), het kloonproces, de replicatie en het maken van snapshots te automatiseren.

UCS Director automatiseert de inrichting, configuratie en beveiliging van ICT-bronnen binnen multi-tenant- en cloud-omgevingen. De plug-in van Tintri voor Cisco UCS Director stelt organisaties in staat om het volledige potentieel van de gedifferentieerde architectuur van Tintri te benutten. In tegenstelling tot andere plug-ins, die gepaard gaan met een complexe configuratie, biedt UCS Director van Tintri simpele configuratiemogelijkheden en beheer op het niveau van virtuele machines en vDisks. De gecombineerde oplossing van Tintri en Cisco kenmerkt zich daarnaast door eenvoudiger schaalbaarheid dan een hypergeconvergeerde oplossing. De rekenkracht, netwerkbronnen en opslagcapaciteit zijn afzonderlijk schaalbaar, terwijl de ondersteuning voor verschillende hypervisors en workloads binnen één node de efficiëntie vergroot.

“De oplossingen van Tintri en Cisco worden reeds naast elkaar gebruikt door veel bedrijven en aanbieders van cloud-diensten. Onze gezamenlijke klanten krijgen toegang tot real-time voorspellende analyses en functierijke tools voor het automatiseren van beheertaken”, zegt Yael Zheng de chief marketing officer van Tintri. “De integratie met UCS Director geeft blijk van onze hechtere samenwerking met Cisco.

“Bedrijven die de zakelijke cloud serieus nemen, kunnen niet om Tintri en Cisco UCS Director heen”, zegt Erik Melander, executive vice president bij Kovarus Solutions. “Onze klanten zetten deze combinatie in om hun DevOps-praktijken uit te breiden en de beheerinspanning te minimaliseren door middel van automatisering. Tintri en Cisco UCS Director helpen hen om de waardepropositie van de zakelijke cloud in de praktijk te realiseren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This