Infor kondigt AI-platform aan

12 juli 2017

Infor introduceert Coleman, een Artificial Intelligence (AI) platform voor Infor CloudSuite-applicaties. Het platform werkt op de achtergrond van een applicatie aan het verbeteren van processen door middel van datamining en machine learning. Denk hierbij aan processen rond voorraadbeheer, transportroutes en het voorspellen van onderhoud. De AI-gedreven aanbevelingen helpen gebruikers om sneller slimme zakelijke beslissingen te nemen.

Coleman fungeert als een slimme AI-partner die het werk van gebruikers aanvult. Het platform gebruikt daarvoor natural language processing (NLP) en beeldherkenning en helpt mensen om technologie efficiënter te gebruiken.

Coleman ontwikkelt op basis van gesprekken een relatie met de gebruiker die wordt weergegeven in Infor Ming.le, het sociale samenwerkingsplatform, of in een synthetic conversational user interface. Hierdoor kan de gebruiker efficiënter werken, aangezien uit onderzoek blijkt dat mensen drie tot vier keer zoveel woorden per minuut kunnen spreken en horen dan typen. Door grote hoeveelheden gegevens in Infor CloudSuite te verwerken, automatiseert Coleman zoek- en verzamelfuncties, iets dat 20 procent van iemands werkweek kan opslokken. Hierdoor kan de productiviteit aanzienlijk worden verhoogd.

“Infor besteedde diverse jaren aan het automatiseren van processen die vaste regels volgen, zoals boekhoudkundige en productieprocessen. We maken nu gebruik van machine learning en dankzij toegang tot grote hoeveelheden gegevens kunnen we gebruikers nu ook helpen met minder gestructureerde processen, zoals complexe beslissingen, gesprekken en voorspellingen,” aldus Charles Phillips, CEO van Infor.

Coleman helpt op vier manieren bij het optimaliseren van menselijk werkpotentieel:

  • Gesprekken – Interacties zijn efficiënter, natuurlijker en bieden een betere gebruikerservaring.
  • Augmentation – Fungeert als een partner die de werkzaamheden van iemand aanvult.
  • Automatisering – Beheert taken met een lage waarde zoals repeterende werkzaamheden, waardoor gebruikers zich kunnen concentreren op nuttiger werk.
  • Adviseren – Biedt intelligente inzichten om de gebruiker te helpen betere beslissingen te nemen.

“Coleman is krachtig omdat het de kritische bedrijfsgegevens van Infor CloudSuite samenvoegt met de leverancier, logistieke en financiële gegevens van het GT Nexus Commerce Network en die analyseert met de computing power van een hyperscale publieke cloud,” aldus Duncan Angove, president van Infor.

De volgende elementen van Coleman zijn per direct beschikbaar: voorspellend voorraadbeheer voor de gezondheidszorg, prijsoptimalisatiebeheer voor de horecasector en forecasting, planning van het assortiment en promotiebeheer voor de retail.

Eerbetoon aan ‘Coleman’

De naam ‘Coleman’ werd gekozen om Katherine Coleman Johnson te eren, een fysicus en wiskundige die met cruciale berekeningen meehielp om de mens naar de maan te krijgen. Al op jonge leeftijd blonk zij uit in wiskunde en wetenschap. Ze overwon de obstakels van segregatie en werd een belangrijk persoon in het ruimtevaartprogramma van de Verenigde Staten. Haar verhaal is vertolkt in de film Hidden Figures uit 2016. Johnson won de Amerikaanse Presidential Medal of Freedom en is een inspiratie voor ingenieurs en wetenschappers.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This