Colt IQ Netwerk verbonden met Equinix cloud-ecosysteem

13 juli 2017

Colt Technology Services is een strategische samenwerking aangegaan met Equinix. Binnen deze partnerovereenkomst wordt het Colt IQ Network verbonden met het cloud-ecosysteem van Equinix. 

Klanten van Colt beschikken reeds over verbindingen met publieke en private clouds zoals Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en het Google Cloud Platform via de Dedicated Cloud Access-dienst van Colt en over interconnects tussen datacenters op basis van Colt DCNet.

Colt kan dankzij de samenwerking met Equinix en de verbinding met de Equinix Cloud Exchange het ecosysteem nog verder uitbreiden tot ruim 50 aanbieders van clouddiensten. Klanten profiteren nu van directe en veilige verbindingen met hoge bandbreedte met het wereldwijde netwerk van datacenters van Equinix in belangrijke stedelijke gebieden. Informatie-intensieve bedrijven kunnen op deze manier hun innovatietempo opvoeren door snel cloud-oplossingen in te kunnen zetten uit een van ‘s werelds grootste zakelijke ecosystemen.

Klanten van Equinix profiteren op hun beurt van on demand connectiviteitsdiensten op basis van het Colt IQ Network. Dit is een van de eerste netwerken die on demand ‘pay as you go’-diensten verbindt in datacenters van Equinix in Europa. Klanten kunnen daarmee vrijwel real time brandbreedte afnemen en op- en afschalen. Daarnaast kunnen ze connectiviteit realiseren vanuit bedrijfsgebouwen naar de cloud met Dedicated Cloud Access van Colt. “Connectiviteit ligt aan de basis van moderne bedrijfsvoering, of een bedrijf nu een digitale transformatie doormaakt of al een ‘digital native’ is. Door de samenwerking met Equinix breiden we ons digitale ecosysteem uit om de kracht van de cloud naar het hart van de intelligente onderneming te brengen”, zegt Tom Regent, chief commercial officer bij Colt. “De combinatie van flexibele, schaalbare en on demand verbindingen met clouddiensten en de schaalgrootte van het portfolio van Colt zet een nieuwe standaard op het gebied van connectiviteit.”

“Voor een effectieve digitale transformatie hebben wereldwijd actieve organisaties on demand toegang nodig tot clouddiensten, waar en in welke tijdzone ze zich ook maar bevinden”, zegt Jim Poole, vice president Ecosystem Development bij Equinix. “Dankzij deze samenwerking kunnen Colt en Equinix hun wederzijds aanvullende posities binnen het cloud-systeem benutten om in deze behoefte te voorzien en bedrijven helpen om hun digitale transformatieproces te bespoedigen. De on demand diensten van Colt bieden een innovatieve manier om flexibele connectiviteit te leveren, die klanten in real time kunnen afnemen via een portal.”

Pin It on Pinterest

Share This