Veeam en Nutanix versnellen digitale transformatie voor de ‘Always-On Enterprise’

10 juli 2017

Veeam Software, leverancier van oplossingen voor Availability for the Always-On Enterprise, breidt zijn partnership met Nutanix uit. Veeam wordt hiermee de nummer 1-leverancier van een availability-oplossing voor gevirtualiseerde omgevingen van Nutanix. Daarnaast gaat Veeam ondersteuning leveren voor Nutanix AHV in de Veeam Availability Suite. Die helpt de digitale-transformatiestrategieën van grote bedrijven te versnellen.

VeeamAls software-defined enterprise cloudplatform vergroot Nutanix de performance en zorgt het voor eenvoudiger beheer van applicatieworkloads in fysieke en virtuele omgevingen. IDC verwacht dat de markt voor hyper-converged infrastructure (HCI) in 2021 7,5 miljard dollar waard is als gevolg van de groeiende interesse voor deze technologie binnen grote bedrijven, nu steeds meer bedrijven de mogelijke voordelen ervan onderzoeken.

Snelle groei

“HCI is een van de snelst groeiende segmenten van de enterprise-infastructuurmarkt geworden”, zegt Eric Sheppard, Research Director bij IDC. “Dat komt doordat hiermee nieuwe niveaus van flexibiliteit en operationele efficiëntie mogelijk zijn binnen essentiële onderdelen van de datacenterinfrastructuurmarkt. De ondersteuning van Veeam voor Nutanix AHV introduceert een bewezen availability-platform in deze groeiende markt. En dat in een tijd waarin hyper-converged oplossingen steeds meer geïmplementeerd worden ter ondersteuning van bedrijfskritische applicaties, wat een dergelijk platform noodzakelijk maakt.”

Veeam biedt een agentless oplossing om de beschikbaarheid en databescherming te garanderen voor alle applicaties en data. Het gecombineerde aanbod helpt organisaties IT-implementaties te versnellen, IT-beheer te vereenvoudigen en een flexibeler manier te creëren voor het implementeren van nieuwe bedrijfsdiensten.

Focus op kanaal

Zowel Veeam als Nutanix richt zich volledig op het kanaal. Partners krijgen hierdoor een gecombineerde, gedifferentieerde oplossing die de partnersalesmogelijkheden vergroot. Veeam wordt Strategic Technology Partner binnen het Nutanix Elevate Alliance Partner Program. Daarnaast wordt de applicatie van Veeam opgenomen in de nieuwe Nutanix Marketplace.

Pin It on Pinterest

Share This