Cloud Community Europe officieel van start

10 juli 2017

Onlangs is in Parijs officieel Cloud Community Europe van start gegaan. Dat gebeurde tijdens een speciale bijeenkomst die deel uitmaakte van de Franse Cloud Week.

300 bedrijven

“Onze leden vertegenwoordigen inmiddels meer dan 300 Europese bedrijven en organisaties die een grote belangstelling hebben voor digital transformation en cloud-technologie”, vertelde de Nederlandse president van CCE, Maurice van der Woude.

Passie voor digital transformation

“Zij hebben elkaar gevonden in hun passie voor het ontwikkelen van de systemen, tools, services en skills die samen digitale transformatie van business processen mogelijk maken”, aldus Van der Woude, die tevens actief is als vice-voorzitter van Cloud Community Europe – Nederland. De dagelijkse leiding van Cloud Community Europe is in handen van general manager Lorenz Baermann. Van der Woude en Baermann benadrukten tijdens de lancering dat Cloud Community Europe zich nadrukkelijk richt op digital transformation bij zowel grote als kleinere organisaties.

CCE Connect

Tijdens de lancering van Cloud Community Europe is tevens CCE Connect geïntroduceerd. CCE Connect is een match making tool die leden met gelijkgestemde interesses en vergelijkbare skills aan elkaar koppelt. Van der Woude: “Met CCE Connect lanceren we een business connectivity tool die heel nadrukkelijk bedoeld is voor het tot stand brengen van 1-op-1 relaties tussen onze leden. We weten dat er binnen Cloud Community Europe enorm veel kennis en ervaring beschikbaar is. Die willen we door middel deze tool beschikbaar stellen aan alle leden van ons kennisnetwerk.”

Landenorganisaties

Cloud Community Europe is voortgekomen uit EuroCloud en telt inmiddels al een fors aantal landenorganisaties. Denk aan Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Monaco, Polen en Spanje. Inmiddels zijn ook lokale chapters in voorbereiding in Engeland, Italië en Oekraïne. CCE vertegenwoordigt daarmee een forse achterban van meer dan 300 bedrijven die alle een serieuze belangstelling hebben voor het langs digitale weg moderniseren van business processen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This