Markt voor modulaire datacenters groeit tot 2022 met CAGR van 28,9%

30 juni 2017

De vraag naar modulaire datacenters groeit de komende jaren flink. De omzet van de markt stijgt van 13,07 miljard dollar in 2017 naar 46,50 miljard dollar in 2022. Dit komt neer op een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 28,9%.

Dit voorspelt MarketsandMarkets. De groei wordt volgens het onderzoeksbureau door verschillende factoren veroorzaakt:

  • de omarming van groene datacentertechnologieën;
  • de toenemende vraag naar flexibiliteit en schaalbaarheid in datacenters;
  • de behoefte om de operationele kosten (OPEX) te verlagen;
  • en de toenemende behoefte datacenters te kunnen verplaatsen.

All-in-one modules en individuele modules

Het onderzoeksbureau verdeelt de markt in twee segmenten: all-in-one modules en individuele modules voor specifieke doeleinden. Dit laatste segment groeit in de periode 2017-2022 naar verwachting het hardst. In dit segment worden losse modules geleverd voor servers, mechanische en elektronische componenten. Dit stelt gebruikers in staat naar wens modules toe te voegen aan hun datacenter om de capaciteit te vergroten. Ook op maat gemaakte datacentermodules voor klanten vallen in dit segment.

Daarnaast kijkt MarketsandMarkets naar het soort bedrijven die actief zijn in deze markt. Het bedrijf maakt hierbij onderscheid tussen bedrijven die zich richten op consultancy, integratie, uitrol en beheer van infrastructuur. Vooral dit laatste segment groeit naar verwachting hard, wat wordt veroorzaakt door de behoefte van datacentereigenaren om de kapitale kosten (CAPEX) te verlagen.

Noord-Amerika is belangrijkste afzetmarkt

Als we kijken naar afzetmarkten is Noord-Amerika in 2017 naar verwachting de belangrijkste afzetmarkt voor modulaire datacenters, wat vooral te danken is aan de grote hoeveelheid datacenters die in Noord-Amerika zijn gevestigd. De APAC regio groeit tot 2022 echter het snelst, wat vooral wordt veroorzaakt door de snel groeiende hoeveelheid dataverkeer in datacenters en het snel toenemende gebruik van mobiele apparaten in de regio.

Pin It on Pinterest

Share This