ITvisors versnelt reserveringsproces Eurail.com met ESB van InterSystems

28 juni 2017

ITvisors breidt zijn portfolio, bestaande uit technologie van SAP, Open Text/Documentum en Mendix, uit met de Enterprise Service Bus (ESB) van InterSystems. Een van de eerste projecten waar ITvisors het ESB-platform Ensemble heeft ingezet is bij Eurail.com, een organisatie die zich bezig houdt met de online verkoop van Europese treinpassen.

Eurail.com is een gezamenlijk verkoopkanaal van diverse Europese treinmaatschappijen. De organisatie richt zich op mensen die per trein door geheel Europa willen reizen zonder voor elk traject een afzonderlijk kaartje te moeten kopen. Met de Eurail- of Interrail pas kunnen zij zich binnen 30 Europese landen via het spoor laten vervoeren. De Eurail.com-organisatie in Utrecht richt zich tevens op het maken van treinreserveringen voor haar klanten bij de betrokken Europese spoorwegbedrijven. Dit reserveringsproces verliep tot 2014 via e-mailcorrespondentie met veel handmatige verwerkingsprocessen.

Werkprocessen stroomlijnen

Een door ITvisors ondersteund onderzoek naar de mogelijkheid om werkprocessen binnen Eurail.com te stroomlijnen, resulteerde in de bouw van een reserveringsportaal in tweeënhalve maand tijd. Daarmee werd de tijdsduur per boeking van gemiddeld een uur teruggebracht tot een kwartier. Om de reizigers nog beter van dienst te kunnen zijn en gelijktijdig de verwerkingsprocessen verder te optimaliseren, heeft Eurail.com aan ITvisors de opdracht gegeven koppelingen tot stand te brengen tussen het eigen IT-systeem met de IT-voorzieningen van de aangesloten spoorwegorganisaties.

Inmiddels is één koppelingsproject voltooid met Trenitalia, de exploitant van treinen in Italië. Een tweede koppeling met een andere spoorwegorganisatie is in de maak. De InterSystems technologie maakt het mogelijk koppelingen tussen verschillende systemen in te richten, inclusief de ’business rules’ functionaliteit voor het orkestreren van het berichtenverkeer. InterSystems maakt het mogelijk de diversiteit van niet gestandaardiseerde treinreserveringssystemen binnen Europa te ontsluiten. Daarmee kan de technologie een centrale rol vervullen bij de door ITvisors begeleide digitale transformatietrajecten. Gestart als consultants met SAP-expertise heeft ITvisors zich ontwikkeld tot een bureau met deskundigheid in de methodiek van Lean Six Sigma. Daarmee laten bedrijfsactiviteiten zich helder vastleggen in eenduidige, efficiënte processen, waarmee bedrijven klantwaarde realiseren.

Ontwikkelplatform Mendix

Eurail.com heeft, met ondersteuning van ITvisors, het ontwikkelplatform Mendix ingezet voor het reserveringsportaal. Dit platform maakt het mogelijk in korte tijd mobiele toepassingen te ontwikkelen. De bus-architectuur van Intersystems Ensemble zorgt nu voor online integratie met de treinreserveringssystemen van de lokale Europese Treinvervoerders. Dit levert veilige en betrouwbare datastromen op tussen deze systemen en de klanteninteractie self-service portalen.

Pin It on Pinterest

Share This