Dimension Data introduceert endpoint lifecycle management-diensten

19 juni 2017

Dimension Data introduceert een aantal endpoint lifecycle management-diensten en richt hiervoor een specifieke Apple-practise op. Doel is bedrijven te helpen een mobiele ervaring te creëren voor apps, telefonie en samenwerking op iOS-apparaten die overal en altijd beschikbaar is.

De nieuwe diensten maken het mogelijk iOS-apparaten over de gehele wereld veilig te implementeren en te beheren, zodat gebruikers naadloos toegang hebben tot bedrijfsapps en -gegevens op devices als de Mac, iPad, iPhone en Apple Watch. De diensten omvatten configuratie, beheer, ondersteuning en beveiliging, en ondersteunen bedrijven van de installatie tot en met het einde van de lifecycle van het product. Zo is altijd te voldoen aan hun corporate compliance-vereisten.

Daarnaast zet Dimension Data een speciale Apple-practise op, gericht op het leveren van strategische adviezen, implementatie, volledig beheer en ondersteuning van een breed scala van zakelijke oplossingen, zoals oplossingen voor video en samenwerking van Cisco op iOS. Apple en Cisco werken al samen om de werking van iOS-apparaten en -apps in Cisco-netwerken te optimaliseren.

De speciale Dimension Data Apple-practise omvat een wereldwijd team van netwerk- en systeemengineers, klantenservice- en ondersteuningsteams met volledige begeleiding en ondersteuning door experts van Apple.

De andere enterprise mobility-diensten van Dimension Data omvatten resale, configuratie, provisioning, logistiek en helpdeskondersteuning. Dimension Data biedt tevens doorlopend device-management voor verschillende functies: van applicatie-provisioning en -rapportage tot en met hardwarereparaties en mobiliteitsanalyse.

Daarnaast opent Dimension Data in de Verenigde Staten een Center of Excellence (CoE). Dit is opgezet om enerzijds Apple-producten in de spotlight te zetten en oplossingen van Apple en Cisco te demonstreren, en anderzijds om te laten zien hoe Apple-producten te beheren en te onderhouden zijn met de oplossingen voor endpoint lifecycle management van Dimension Data. Binnenkort worden over de gehele wereld ook andere CoE’s geopend.

“We weten dat onze klanten behoefte hebben aan een goede strategie als het gaat om mobiliteit – een strategie die de gebruikersbeleving op apparaten van Apple combineert met alle benodigde zakelijke functionaliteit”, zegt Joe Manuele, Group Executive Customer Experience en Collaboration bij Dimension Data. “Als wereldwijd systems integration-partner van Apple leveren we diensten en speciale voorzieningen waarmee bedrijven een einde kunnen maken aan de complexiteit van integratie en beheer. Zo kunnen ze zich weer concentreren op hun zakelijke activiteiten en alles uit hun mobiele onderneming halen, wat erin zit.”

Pin It on Pinterest

Share This