Climate Wizard verlaagt energieverbruik koeling Datacate met 80%

19 juni 2017

Hostingprovider Datacate maakt bekend koeltechnologie van het Australische Climate Wizard in te zetten in zijn datacenter in het Amerikaanse Cordova, Californië. Hierdoor heeft het bedrijf het energieverbruik van de koeling in het datacenter met 80% weten te verlagen.

Voorheen maakte Datacate gebruikt van standaard Computer Room Air Conditioners (CRAC’s). Een deel van deze units wordt nog steeds gebruikt, maar wordt voortaan gevoed met lucht die wordt gekoeld met behulp van de Climate Wizard apparatuur. De CRAC’s zorgen voor de distributie van de gekoelde lucht onder de verhoogde vloer en kunnen daarnaast worden ingezet voor het bevochtigen van de lucht.

Hoe werkt het?

Het Climate Wizard systeem maakt gebruik van indirecte adiabatische warmtewisselaar, waarmee zowel warmte als vocht uit de lucht wordt gehaald. De CRAC unit krijgt hierdoor lucht met een lagere temperatuur aangeleverd, die vervolgens wordt ingezet om warmte af te voeren uit het datacenter. De opgewarmde lucht wordt vervolgens weer uitgeblazen in de buitenlucht, met een temperatuurverschil van minimaal 4,44 graden Celsius (40 graden Fahrenheit).

Chris James, CFO en CTO van Datacate, geeft aan dat het energieverbruik voor non serverloads met 65% is teruggedrongen door de inzet van het systeem. De gemiddelde cumulatieve compressorbelasting van alle CRAC units is verlaagd van 81% naar minder dan 15%. “Het is simpelweg verbazingwekkend dat op de eerste dag met een temperatuur van 35 graden Celsius we gemiddeld 8% van de compressor hebben belast, ten opzichte van 80% gedurende dezelfde periode vorig jaar”, aldus James.

Pin It on Pinterest

Share This