Amazon trekt stekker uit onbeperkte dataopslag in Amazon Drive

12 juni 2017

Gebruikers die zich aanmelden voor Amazon Drive krijgen niet langer een onbeperkte hoeveelheid opslagruimte in de cloud aangeboden. Gebruikers kunnen voortaan kiezen voor 100GB tot 30TB aan opslagruimte.

Amazon DriveAmazon Drive-gebruikers kregen in het verleden een onbeperkte hoeveelheid opslagruimte tot hun beschikking gesteld. Deze optie werd in maart 2015 geïntroduceerd en leek vooral bedoeld om het marktaandeel van Amazon op de consumentenmarkt voor cloud storage te vergroten.

Impact op huidige gebruikers

Huidige gebruikers met een onbeperkte hoeveelheid opslagruimte blijven hierover de beschikking houden tot hun abonnement verloopt. Gebruikers die hun abonnement automatisch laten vernieuwen en minder dan 1TB aan data hebben opgeslagen krijgen na deze periode automatisch een 1TB abonnement toegewezen. Wie zijn abonnement niet automatisch laat vernieuwen of meer dan 1TB aan data heeft opgeslagen kan via de Manage Storage pagina van Amazon kiezen voor een geschikt abonnement.

Wie geen actie onderneemt krijgt na het verlopen van zijn abonnement de melding te zien dat het opslagquota is overschreden. Hierdoor kunnen zij geen nieuwe bestanden uploaden naar Amazon Drive en bestaande content alleen bekijken, downloaden en verwijderen. Deze groep gebruikers krijgt 180 dagen de tijd om voldoende content te verwijderen om de opgeslagen hoeveelheid data terug te brengen naar de 5GB aan opslagruimte die gebruikers gratis beschikbaar gesteld krijgen. Na deze periode wordt data automatisch verwijderd om de hoeveelheid opgeslagen content terug te dringen, waarbij de meest recent geüploade gegevens als eerst worden verwijderd.

Onbeperkte opslagruimte voor foto’s

Gebruikers van Amazon Prime blijven overigens de beschikking houden een onbeperkte opslagruimte voor foto’s. Hiermee concurreert Amazon met Google, die sinds mei 2015 een onbeperkte hoeveelheid opslagruimte voor foto’s aanbiedt.

Meer informatie over de aankondigde veranderingen is hier te vinden.

Pin It on Pinterest

Share This