AcceptEmail en Basware leveren totaaloplossing voor factureren en betalen

13 juni 2017

AcceptEmail en Basware zijn een samenwerking aangegaan waardoor bedrijven nu in staat zijn om, naast hun B2B- en B2G-facturen, ook digitale betaalverzoeken naar kleine bedrijven en consumenten te verzenden. Met AcceptEmail ontvangen consumenten een digitaal bericht – mail, SMS, social of online – met een betaalverzoek dat met een paar muisklikken kan worden voldaan zonder eerst in te loggen of zich te registreren.

Door de samenwerking met AcceptEmail kan Basware alle B2B-, B2G- én B2C-facturen voor zijn klanten kanaliseren. Zo wordt de oplossing inzet door de divisies Financial Services en Insurance Services van Mercedes-Benz voor het versturen van facturen in het juiste formaat naar hun klanten sturen. In het geval van Mercedes-Benz zullen autoberijders digitale betalingsverzoeken met de voornaamste factuurgegevens, inclusief een betaalbanner, ontvangen. Het bedrag, factuurnummer, de vervaldatum, de begunstigde en een omschrijving zijn overzichtelijk en veilig opgenomen in deze banner.

Met één druk op de knop betalen

Bij het aanklikken van de betaalknop wordt de consument naar de vertrouwde bankomgeving gestuurd en hoeft hij slechts de betaling te autoriseren. Dit versnelt betalingen, verbetert het werkkapitaal van de leverancier, vereenvoudigt debiteurenmatching, minimaliseert DSO en voorkomt foutieve of te late betalingen. Ook kunnen bedrijven de betalingsstatus van hun klanten in real-time volgen.

Dany De Budt, Country Manager van Basware: “Voorheen moesten we vooral ‘nee’ verkopen als potentiële klanten ons vroegen of we ook B2C-facturen voor hen konden verzorgen. Het partnerschap met AcceptEmail brengt hier nu verandering en we kunnen nu ‘360 graden’ factureren. Branches zoals verzekeraars, telecombedrijven en energieleveranciers die zowel B2B- als B2C- als B2(Small)B-klanten hebben, bieden door het partnerschap een enorm potentieel voor Basware.”

Pin It on Pinterest

Share This