SDSN-platform Juniper Networks gaat nieuwe fase in

9 juni 2017

Juniper Networks kondigt verbeteringen aan van zijn Software-Defined Secure Networks (SDSN)-platform. Deze brengen alomtegenwoordige beveiliging naar publieke en private clouds en omgevingen op basis van technologie van verschillende leveranciers. Dankzij de geautomatiseerde toepassing van beveiligingsregels, real-time beveiligingsinformatie en technologie voor machine learning weet SDSN precies wanneer en hoe het de mensen, data en infrastructuur van organisaties moet beschermen. Het gebruik van een open framework vereenvoudigt daarbij het beveiligingsbeheer.

Cybersecurity is in de loop der jaren steeds complexer geworden. Organisaties reageerden hierop door een lappendeken van ongelijksoortige beveiligingsoplossingen te creëren in de hoop dat dit hun beveiliging zou verbeteren. Deze losstaande oplossingen gaan echter mank onder gaten in de beveiliging en resulteren in een complexe en inefficiënte infrastructuur. Het SDSN-platform en -ecosysteem van Juniper stellen organisaties in staat om de beveiligingsoplossingen binnen deze heterogene netwerken op soepele wijze te integreren en beheren, ongeacht de leveranciers waarvoor zij hebben gekozen.

Juniper breidt zijn ecosysteem uit met verbeteringen van Junos Space Security Director Policy Enforcer, dat de toepassing van beveiligingsregels binnen het netwerk automatiseert en bedreigingen blokkeert via firewalls, de switches van Juniper en nu ook switches van andere leveranciers – een primeur binnen de branche. Dit maakt het mogelijk om bescherming te bieden tegen binnenkomende bedreigingen en bedreigingen die zich binnen het netwerk verplaatsen. Juniper zal daarnaast Security Director en vSRX compatibel maken met VMware NSX om te voorzien in verbeterde beheermogelijkheden, afdwinging van beveiligingsregels, next generation firewalls voor Layer 4-7 en blokkering van bedreigingen die het hebben voorzien op applicaties in private clouds.

  • Policy Enforcer automatiseert bedreigingspreventie via switches van andere leveranciers: De smart policy deployment engine van Policy Enforcer, die de toepassing van beveiligingsregels binnen het netwerk automatiseert en geïnfecteerde endpoints in quarantaine zet, maakt het nu ook mogelijk om diep binnen het netwerk beveiligingsregels af te dwingen via switches van andere leveranciers zoals Cisco.
    • De open API’s van Juniper maken naadloze integratie mogelijk met beveiligingsoplossingen van ecosysteempartners van Juniper. De integratie met ForeScout® CounterACT® brengt veilige connectiviteit en overzicht naar netwerkcomponenten van uiteenlopende leveranciers.
  •  Integratie met publieke en private clouds: De SDSN-componenten van Juniper Networks zullen integratie bieden met cloud-platforms van derden om zowel publieke als private clouds te beschermen. Voorbeelden zijn onder meer:
    • Integratie van VMware NSX met Policy Enforcer en vSRX voor het beveiligen van private clouds en afslaan van bedreigingen
    • Integratie van Microsoft Azure met vSRX, de gevirtualiseerde firewall van Juniper, voor de beveiliging van publieke clouds. Juniper breidt daarmee zijn huidige aanbod van virtuele marktplaats-oplossingen uit.
  • Geavanceerde bedreigingspreventie met Juniper Sky in combinatie met e-mailanalyse: De cloud-dienst van Juniper voor malware-preventie biedt nu ook detectie van e-mailbedreigingen. Dit maakt het mogelijk om snel schadelijke exploits een halt toe te roepen en bescherming te bieden tegen ransomware als WannaCry. De technologie voor machine learning van Juniper Sky verbetert de analyse van bedreigingen en uitwisseling van bedreigingsinformatie, terwijl de analyse van het e-mailverkeer het mogelijk maakt om meer malware te detecteren en blokkeren.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This