NTT DATA doet strategische investering in MarkLogic

8 juni 2017

NTT DATA, een wereldwijd opererende system integrator en dochteronderneming van het Japanse NTT, gaat investeren in NoSQL-databaseleverancier MarkLogic. Beide bedrijven intensiveren bovendien hun samenwerking. Zo zullen ze nieuwe go-to-market strategieën ontwikkelen en de handen ineen slaan tijdens ontwikkeltrajecten bij Europese, Amerikaanse en Japanse klanten. Met deze strategische alliantie willen de bedrijven meer aandeel veroveren in de sterk groeiende, wereldwijde databasemarkt.

NTT Data en MarkLogic werken al samen sinds 2012. De bedrijven trekken in teamverband op bij grote data-integratietrajecten en het koppelen van databanken. Die projecten hadden tot nu toe echter alleen in Japan plaats. NTT en MarkLogic willen nu ook internationaal gaan samenwerken. Met name in de zorg, de maakindustrie, de financiële sector en bij de overheid liggen groeikansen. “De samenwerking is goed nieuws voor Nederlandse bedrijven,” zegt Rene Verschoor, Country Manager Benelux & Nordics bij NTT. “In Japan zijn ingenieurs van MarkLogic en NTT al vaker samen opgetrokken bij complexe data-integraties. De platformen die we met hulp van MarkLogic voor onze klanten neer kunnen zetten geven inzichten die onze klanten in staat stellen de concurrentie voor te blijven.”

Big data

Ook Robert Mooijman, director Services Sales bij NTT Data, is erg enthousiast. “De laatste jaren zien we het aantal integratieprojecten sterk toenemen,” vertelt hij. “De meeste bedrijven hebben klantgegevens in losse databanken. Door al die gegevensbronnen aan elkaar te knopen en te verrijken met gegevens uit externe databases ontstaat een 360-gradenklantbeeld dat bedrijven in staat stelt gericht en persoonlijk met klanten te communiceren. MarkLogic’s enterprise NoSQL-databasetechnologie speelt bij dit type big data-projecten een sleutelrol.”

“Enterprises hebben behoefte aan een database die in staat is data te verbinden, ongeacht type, soort of omvang, en zonder concessies te doen op het gebied van security. Steeds meer organisaties wereldwijd kiezen daarom voor de Enterprise NoSQL oplossing van MarkLogic. Daardoor  zijn we de laatste jaren sterk gegroeid,” vertelt Jurriaan Krielaart, Regional Director Northern Europe bij MarkLogic. “De investeringen die NTT in MarkLogic doet stellen ons in staat onze groei te versnellen. Met name de investering van intellectueel kapitaal in MarkLogic en de commitment van NTT zijn voor ons van grote waarde. De expertise van NTT in combinatie met de cutting-edge technologie van MarkLogic zorgen ervoor dat onze klanten de best mogelijke oplossingen krijgen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This