2017 State of DevOps Report: de sterkst presterende bedrijven hebben hun configuratieprocessen voor 72 procent geautomatiseerd

7 juni 2017

Puppet publiceert het ‘2017 State of DevOps Report‘. Het bedrijf heeft de afgelopen zes jaar ruim 27.000 ICT-professionals ondervraagd over onderwerpen op het gebied van DevOps, ICT-culturen, leiderschap en bedrijfsprestaties. Dit maakt het tot het meest uitgebreide onderzoek in zijn soort. Aan de 2017-editie van het ‘State of DevOps Report’ namen 3.200 respondenten deel die actief waren bij bedrijven van elke omvang in diverse sectoren. Het rapport werd samengesteld in samenwerking met DevOps Research and Assessment (DORA) in opdracht van Amazon Web Services (AWS), Atlassian, Deloitte, Electric-cloud, HPE, Splunk en Wavefront.

Het ‘2017 State of DevOps Report’ bevat een aantal saillante onderzoeksbevindingen die bedrijven kunnen gebruiken als input voor het verbeteren van hun prestaties, leiderschap en bedrijfscultuur. Dit zijn onder meer:

  • Automatisering geeft de bedrijfsprestaties een boost — De best presterende bedrijven hebben 72 procent van al hun processen voor configuratiebeheer geautomatiseerd. Zij besteden veel minder tijd (28 procent) aan handmatige configuratieprocessen die innovatie in de weg zitten en implementaties vertragen. Minder presterende bedrijven besteden daarentegen bijna de helft van hun tijd (46 procent) aan handmatige configuratietaken.
  • Leiderschap maakt het verschil voor digitale transformatie — Het ‘2017 State of DevOps Report’ identificeert voor het eerst verschillende leiderschapsstijlen en brengt in kaart hoe die van invloed zijn op de teamprestaties. Hieruit blijkt dat sterk presterende teams leiders hebben die het hoogste scoren op vijf eigenschappen. Dit zijn visie, inspirerende communicatie, intellectuele stimulatie, ondersteunend leiderschap en persoonlijke erkenning. Teams met dergelijke ‘transformationele’ leiders presteren het best. Teams van leiders die lager op deze eigenschappen scoren, doen het een stuk minder.
  • Lean praktijken voor productmanagement verbeteren de bedrijfsprestaties — Voor het tweede jaar op een rij ging het rapport in op praktijken voor productmanagement om na te gaan of upstream veranderingen in het productmanagementproces van invloed waren op de downstream bedrijfsresultaten. Lean praktijken voor productmanagement helpen bedrijven om met hogere regelmaat de nieuwe functionaliteit af te leveren waar klanten op zitten te wachten. Deze snellere leveringscyclus stelt teams in staat om te experimenteren door een feedbackloop met klanten te creëren, iets waar de hele onderneming van profiteert.

“Elke organisatie maakt gebruik van softwareoplossingen om zijn bedrijfsvoering kracht bij te zetten. Dit dwingt ICT-afdelingen om te innoveren en on demand software te ontwikkelen”, zegt Nigel Kersten, chief technical strategist bij Puppet. “Uit het ‘2017 State of DevOps Report’ blijkt dat sterk presterende ICT-teams sneller dan ooit nieuwe functionaliteit afleveren. Tegelijkertijd blijkt dat de automatiseringskloof tussen de sterk en minder presterende teams blijft groeien. Het rapport biedt organisaties inzicht in manieren waarop zij remmende factoren binnen hun organisatie kunnen identificeren en verandering kunnen omarmen tijdens hun DevOps-traject.”

“Snelheid, nauwkeurigheid, precisie en leiderschap vormen de sleutels tot zakelijk succes. Bedrijven met leiders die hun team alles bieden wat ze nodig hebben om het snelst uitmuntende software te ontwikkelen en upgraden, zullen meer marktaandeel voor zich kunnen winnen”, zegt Sanjay Mirchandani, de CEO van Puppet. “Klanten die gebruikmaken van automatisering en DevOps zijn in staat geweest om het softwareontwikkelingsproces te verkorten van maanden tot dagen, een einde te maken aan vrijwel alle configuratiefouten en belangrijker nog, om hun organisatie tot topprestaties aan te zetten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This