Randstad schakelt Commvault in bij overstap naar wereldwijde cloud-omgeving op basis van Amazon Web Services

7 juni 2017

Commvault gaat integrale oplossingen voor cloud-gebaseerde back-up en herstelprocedures aan Randstad leveren. Deze oplossingen zijn bedoeld ter ondersteuning van de wereldwijde infrastructuur van het bedrijf. Randstad gebruikt de cloud-infrastructuur van AWS als basis voor zijn nieuwe centrale Shared Service Centre (SSC), dat op wereldwijde schaal ICT-diensten aan het concern verleent. De technologie van Commvault stelt Randstad in staat om deze omgeving optimaal te benutten.

De Randstad Groep is wereldwijd leider in HR-diensten. Het levert oplossingen voor zowel tijdelijk als vast werk. De ICT-infrastructuur van Randstad wordt momenteel geconsolideerd en gecentraliseerd. Momenteel leveren 30 ICT-afdelingen diensten aan 40 bedrijfsonderdelen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en de regio Asia Pacific. Deze transformatie zal de efficiëntie vergroten, de risico’s terugdringen en de ICT-dienstverlening verbeteren in aansluiting op de wereldwijde digitale visie van Randstad.

“Gezien de schaalomvang en het bedrijfskritische karakter van onze AWS-omgeving hebben we behoefte aan een betrouwbare leverancier die dit transformatieproces kan ondersteunen met een robuuste en compatibele oplossing”, zegt Bernardo Payet, de directeur van Randstad Global IT Solutions. “Onze keuze is gevallen op Commvault omdat hun oplossing voorziet in de schaalbaarheid en flexibele dienstverlening die nodig zijn om het werk exact volgens onze eisen gedaan te krijgen.”

Het platform van Commvault biedt daarnaast deduplicatie- en compressiefunctionaliteit die het mogelijk maakt om het opslagverbruik terug te dringen en forse korstenbesparingen te realiseren. Een andere belangrijke reden om voor Commvault te kiezen, is de in de praktijk bewezen integratie van de op AWS gebaseerde publieke cloud-omgeving van Randstad, die wordt beheerd door Tata Consultancy Services (TCS), met de oplossingen van Commvault.

TCS, een wereldwijd leider in ICT-diensten en digitale en zakelijke oplossingen, assisteert Randstad tijdens de overstap naar AWS. Met het oog op de wereldwijde omvang van de implementatie raadde TCS het concern aan om voor Commvault te kiezen vanwege zijn wereldwijde aanwezigheid en brancheleidende technologie.

“De software van Commvault zal bijdragen aan krachtige prestaties en vereenvoudigd databeheer, terwijl Randstad overstapt op een wereldwijde cloud-omgeving op basis van AWS”, zegt Rens Koopman, Country Manager Benelux bij Commvault. “Randstad moet waarborgen dat zijn data beschermd en toegankelijk blijft en het beheer daarvan voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving. Tegelijkertijd wil het bedrijf profiteren van de voordelen van cloud-opslag. Het doet Commvault een genoegen om deze transformatie mogelijk te maken.”

Commvault biedt geautomatiseerde, op beleidsregels gebaseerde migratie van data tussen opslagsystemen en serverinfrastructuren op locatie, met de flexibiliteit om data op te slaan in Amazon Simple Storage Service (S3) of Amazon Glacier, en om complete workloads rechtstreeks onder te brengen in EC2-instances. De integratie met de platforms van ruim 25 cloud providers maakt ook databeheer mogelijk in EC2 en andere cloud-platforms, zoals VMware, Microsoft Azure en Microsoft Hyper-V.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This