MobileIron’s GDPR Mobile Readiness Service helpt bedrijven aan GDPR te voldoen

1 juni 2017

MobileIron, leverancier van beveiligingsoplossingen, lanceert de General Data Protection Regulation (GDPR) Mobile Readiness Service. Via deze dienst helpt het MobileIron Professional Services-team klanten te beoordelen in hoeverre ze klaar zijn om aan de GDPR richtlijnen te voldoen en waar eventuele tekortkomingen liggen. Ook helpen ze bij het opstellen en de implementatie van een compliancy programma die een eind maakt aan de tekortkomingen en de compliancy voortdurend bewaakt.

In het kader van de algemene verordening betreffende gegevensbescherming (GDPR) is het beschermen van de privacy van de werknemers een wettelijke vereiste. Een integraal en goed gestructureerd enterprise mobility management (EMM) programma zal een belangrijk deel zijn van de GDPR compliancy-structuur van een onderneming. Voor ondernemingen die EMM niet doeltreffend gebruiken, zal het volgens MobileIron moeilijk zijn om aan de autoriteiten te verantwoorden waarom ze niet de nieuwste technische maatregelen hebben ingezet in overeenstemming met artikel 32 om het risico op gegevensverlies te minimaliseren.

Groter risico door mobiele apparaten

“Door de introductie van mobiele apparaten op de werkvloer lopen veel ondernemingen een groter risico dat onbevoegden toegang krijgen tot vertrouwelijke gegevens,” stelt Matt Carter, Manager Strategy and Advisory Consulting bij MobileIron. Met de GDPR Mobile Readiness Service wil het bedrijf elpen te voldoen aan de GDPR richtlijnen. Tot de MobileIron GDPR Mobile Readiness Service behoren:

  • het ontwerp van een klantspecifiek EMM-beleid ter ondersteuning van GDPR
  • een evaluatie van het huidige uitrol- en configuratiebeleid
  • aanbevelingen betreffende wijzigingen om tekortkomingen op het gebied van compliancy aan te pakken
  • het leveren van documentatie met betrekking tot de naleving van het beleid
  • het opzetten van een programma die de compliancy voortdurend bewaakt

Whitepaper

Daarnaast publiceert MobileIron een whitepaper waarin het bedrijf uiteenzet hoe EMM de naleving van de GDPR kan ondersteunen. Deze whitepaper is hier te vinden.

Pin It on Pinterest

Share This