Damovo vergroot aanwezigheid in Zwitserland met overname Voice & Data Network

2 juni 2017

Damovo, leverancier van zakelijke communicatieoplossingen en – diensten, neemt de Zwitserse voice- en dataprovider Voice & Data Network AG (‘Vodanet’) over. Door de overname treedt het Vodanet-team in dienst bij Damovo, versterkt het bedrijf zijn Avaya-mogelijkheden en krijgt Damovo de mogelijkheid de activiteiten in Europa verder uit te breiden. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

DamovoNa de overname van Netfarmers in 2016, is deze nieuwe overname een volgende stap in de ‘buy and build’-strategie van Damovo. Hiermee wil het bedrijf een leidende positie op de Europese UC-markt in handen krijgen. Vodanet is een belangrijke Avaya-partner in Zwitserland die het volledige Avaya-portfolio aanbiedt – waaronder een eigen cloudaanbod. De overname verdrievoudigt Damovo’s aanwezigheid op de Zwitserse markt, en verbetert daarnaast de mogelijkheden tot Avaya-ondersteuning in heel Europa.

‘Aanvulling op ons portfolio’

“We zijn erg blij met de overname van Vodanet”, zegt Glen Williams, CEO van Damovo. “Dit bedrijf is een aanvulling op ons huidige portfolio en verbetert onze positie voor verdere groei. We kijken met name uit naar de mogelijkheden die deze overname biedt in zowel Zwitserland als voor onze hele groep.”

Carl Muehlner, Managing Director van Damovo voor Centraal-Europa: “Onder begeleiding van Claudio Donnaianna hebben we hebben al een sterke Mitel-onderneming opgebouwd in Zwitserland – de overname van Vodanet versterkt nu onze positie als voice- en dataspecialist. Er zijn maar weinig Avaya-partners die hun eigen cloudplatform hebben gebouwd, dus de ervaring en expertise van Vodanet op dit gebied zijn van onschatbare waarde voor onze verdere groei. Vodanets digitale skills en Damovo’s meertalige support bieden niet alleen een sterke basis om onze activiteiten in de regio Zwitserland verder uit te bouwen, maar ook mogelijkheden om onze aanwezigheid uit te breiden naar de Oostenrijkse markt.”

Internationale partner voor Avaya-implementaties

Roger Peter, Managing Director Vodanet: “We kijken ernaar uit om deel uit te maken van het Damovo-team en zijn heel benieuwd naar de toekomst. We hebben steeds meer klanten die op zoek zijn naar een internationale partner om hen te ondersteunen bij de Avaya-technologieën die ze geïmplementeerd hebben, en met Damovo kunnen wij die partner voor hen zijn.

“De overname is ook een blijk van Damovo’s commitment met Avaya”, zegt Patrik Spörri van Avaya. “Het toont hun ambitie voor het verder ontwikkelen van hun Avaya-capaciteiten en om één van onze grootste partners in Zwitserland en het Europese vasteland te worden.”

Pin It on Pinterest

Share This