Interxion Science Park en Schiphol Campus ontsloten met nieuwe PoP van NTT Communications

31 mei 2017

NTT Communications (NTT Com), de data- en IP dienstverleningstak van NTT Group, opent een PoP (Point of Presence) in het Interxion Science Park datacenter en ontsluit tevens de Interxion Schiphol Campus. Met dit deze PoP in Amsterdam onderstreept NTT Com het strategisch belang van de Benelux in zijn Europese groeistrategie.

NTT Com levert consultancy-, architectuur- en IT-oplossingen over de hele wereld, waarmee diverse multinationals worden bediend. Het bedrijf voorziet in een wereldwijd tier-one IP-netwerk, dat zich uitstrekt van Azië tot Noord-Amerika en Europa. De PoP bevindt zich in het voormalige Vancis-datacenter in het Amsterdam Science Park dat Interxion onlangs heeft overgenomen en heeft een directe verbinding met de Schiphol Campus. De PoP brengt bovendien een verbinding tot stand met SURFsara en het Nationaal Instituut voor Subatomische Fysica (Nikhef). NTT Com heeft nu verspreid over Europa acht PoP’s in de datacenters van Interxion.

Toegang tot ruim 110 carriers en ISP’s

Interxion Science Park staat in het connectiviteitshart van Amsterdam, en biedt toegang tot meer dan 110 carriers en Internet Service Providers (ISPs), en een aantal kennisinstellingen, onderzoeksbedrijven, kennisintensieve multinationals en startups. Rene Verschoor, Country Manager Benelux & Nordics bij NTT licht toe: “NTT Com anticipeert op de vraag van gebruikers en ziet in het Amsterdam Science Park datacenter een eersteklas hub voor onderzoek, innovatie en ondernemerschap. We zijn blij zo’n levendige, vooraanstaande gemeenschap te kunnen ondersteunen met Tier-one internetdiensten voor carriers, internet-, mobiele- en cloudproviders.”

Michael van den Assem, Managing Director Interxion Nederland: “NTT is één van de grootste wereldwijd opererende netwerk- en telecomorganisaties. Met een eigen infrastructuur verbindt het bedrijf meer dan 96 landen en regio’s, en meer dan 140 datacenters wereldwijd. Dankzij dit PoP in ons Science Park datacenter kunnen al onze klanten kunnen nu nog eenvoudiger en sneller gebruik maken van de diensten van NTT. Tevens is er een koppeling naar de Interxion Schiphol Campus, zodat NTT nu ook daar direct haar diensten aanbiedt. Daardoor is Amsterdam niet alleen een gateway naar Europa, maar ook de oprit van de digitale snelweg naar Azië”.

Strategische rol van Nederland

NTT Com is dit jaar ook sponsor van MORE-IP, een netwerkevenement voor de internetbranche in Amsterdam. Dit wordt gehost door de AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), één van ‘s werelds grootste connectiviteitshubs ter wereld. “Nederland speelt een strategische rol in de wereldwijde digitale infrastructuur, die zowel qua dichtheid als capaciteit groeit. Met deze uitbreiding levert NTT Com een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling hiervan, in zowel Nederland als over de hele wereld,” aldus Jesse Robbers, CCO van AMS-IX.

Pin It on Pinterest

Share This