G DATA Network Monitoring helpt netwerkproblemen te voorkomen

31 mei 2017

Netwerkproblemen zijn niet alleen frustrerend, maar ook erg kostbaar voor bedrijven. Zo kunnen dergelijke problemen bij bijvoorbeeld een webshop al snel flink in de papieren lopen. Het is dan ook van belang problemen die een dergelijke verstoring veroorzaken vooraf te zien aankomen, zodat preventief maatregelen kunnen worden genomen. G DATA helpt hierbij met G DATA Network Monitoring.

G DATAMet G DATA Network Monitoring krijgen IT-beheerders of automatiseerders een overzicht van de gehele infrastructuur van een bedrijf en is het mogelijk om snel te handelen wanneer een probleem zich voor lijkt te gaan doen. De tool is beschikbaar als additionele module bij alle zakelijke oplossingen van G DATA.

Overzicht van de IT-infrastructuur

Dreigen er tekorten aan opslagruimte of worden pc’s traag? Wat is de status van de printers in het zakelijke netwerk? Dit soort vragen kunnen beheerders met behulp van de nieuwe dienst beantwoorden. G DATA Network Monitoring geeft IT-beheerders of automatiseerders een overzicht van de IT-infrastructuur. Hierbij kunnen zij eigen criteria en waarden vastleggen waarop het systeem wordt gecontroleerd. Het dashboard van de dienst werkt met een verkeerslichtensysteem. De dienst maakt het mogelijk tijdig in te grijpen indien waarden kritieke niveaus bereiken, zodat problemen kunnen worden aangepakt voordat systemen plat komen te liggen.

Voor automatiseerders en IT-resellers geeft Network Monitoring de mogelijkheid om de IT-infrastructuur van alle klanten scherp in de gaten te houden, zonder reiskosten en -tijd.

Beschikbaarheid

G DATA Network Monitoring is beschikbaar als additionele module bij alle zakelijke netwerkoplossingen van G DATA – Antivirus Business, Client Security Business, Endpoint Protection Business, Managed Endpoint Security en Managed Endpoint Security powered by Microsoft Azure.

Pin It on Pinterest

Share This