Cisco neemt SD-WAN specialist Viptela over

2 mei 2017

Cisco neemt de specialist in software-defined wide area network (SD-WAN) Viptela over voor 610 miljoen dollar. Met de overname van Viptela wil Cisco meer functionaliteiten vanuit de cloud toevoegen aan zijn SD-WAN portfolio.

CiscoNetwerkbeheer wordt steeds complexer naarmate een toenemende hoeveelheid applicaties naar de cloud worden gemigreerd, werknemers steeds mobieler werken en miljarden Internet of Things (IoT) apparaten aan het netwerk worden toegevoegd. Cisco stelt dat de wijze waarop bedrijfsvestigingen met elkaar zijn verbonden daarom moet evolueren. SD-WAN oplossingen die klanten kunnen helpen bij het beheren en orchestreren van WAN-implementaties zijn dan ook steeds populairder, aangezien deze oplossingen op kosteneffectieve wijze de toegang tot zowel de cloud als het bedrijfsnetwerk kunnen verbeteren.

SD-WAN oplossing van Viptela

Hier speelt Cisco op in met de overname van Viptela. Dit bedrijf levert een SD-WAN oplossing die bij het verbinden van gescheiden bedrijfsnetwerken het beheer vereenvoudigt, de flexibiliteit verhoogt en de kosten terugdringt. De netwerkbeheer-, netwerkorchestratie en overlaynetwerktechnologie van het bedrijf vereenvoudigt het uitrollen en beheer van SD-WAN.

Met de overname van Viptela verwacht Cisco de ontwikkeling van next generation SD-WAN oplossingen te kunnen versnellen. Hiervoor worden de network management-, orchestratie- en overlaytechnologieën van Viptela gecombineerd met de routing platformen, diensten en SD-WAN mogelijkheden van Cisco.

Team van Viptela treedt toe tot Cisco

Als onderdeel van de overname treedt het team van Viptela toe tot het Enterprise Routing team van Cisco. Dit team maakt onderdeel uit van de Networking and Security Business van het bedrijf, dat onder leiding staat van David Goeckeler. Ook gaan de technische teams van beide bedrijven samenwerken om het SD-WAN portfolio van Cisco verder te ontwikkelen.

Pin It on Pinterest

Share This