Microsoft ondersteunt organisaties bij implementatie van IoT met nieuwe SaaS dienst

24 april 2017

Microsoft introduceert Microsoft IoT Central, een nieuwe Software-as-a-Service (SaaS)-oplossing speciaal voor het Internet of Things (IoT). Met deze nieuwe oplossing helpt Microsoft bedrijven IoT te implementeren, zonder dat zij hierbij een ontwikkelaar hoeven in te huren of werk hoeven uit te besteden.

MicrosoftHet IoT is in een hoog tempo een belangrijk en onderscheidend aspect geworden van het bedrijfsleven. Het kan volgens Microsoft ook wel gezien worden als de volgende grote katalysator van digitale transformatie. Veel bedrijven hebben volgens de Amerikaanse IT-gigant echter moeite om IoT te implementeren. Dit komt vooral doordat zij niet beschikken over de vaardigheden en de middelen die hiervoor nodig zijn. Met Microsoft IoT Central ondersteunt Microsoft bedrijven hierbij. De oplossing wordt beheerd door Microsoft. Microsoft IoT Central zal samen met Azure IoT Suite beschikbaar zijn, waardoor gebruikers volledige controle en aanpassingsmogelijkheden hebben.

Uitbreiding van IoT-portfolio

Naast Microsoft IoT Central introduceert Microsoft een aantal nieuwe technologieën en programma’s die het Microsoft IoT-portfolio aanvullen:

  • Azure Time Series Insights: een volledig beheerde clouddienst voor het opslaan, opvragen en visualiseren van IoT-tijdreeksen. Azure Time Series Insights is beschikbaar in een preview versie.
  • Connected Factory: een nieuwe en vooraf geconfigureerde oplossing voor Azure IoT Suite. De oplossing vormt het startpunt om klassieke OPC UA- en OPC-apparaten te verbinden met de Microsoft cloud. Ook biedt Connected Factory inzichten die helpen de efficiëntie op operationeel niveau te verbeteren.
  • Azure IoT Hub’s Device Provisioning Feature: vereenvoudigt het registratieproces voor apparaten in een IoT-Hub op een veilige en schaalbare wijze.
  • Azure Stream Analytics op edge-apparaten: stelt organisaties in staat om streaming analytics in te zetten in situaties waar de verbinding met de cloud beperkt of inconsistent is.
  • IoT security hardware providers: Microsoft gaat een samenwerking aan met Micron en STMicro op basis van RIoT. RIoT is een klein besturingssysteem voor netwerksystemen met beperkt geheugen en is voornamelijk gericht op draadloze IoT-apparaten die weinig stroom verbruiken.

Meer informatie is beschikbaar in de blogpost die Microsoft over de aankondiging heeft gepubliceerd.

Pin It on Pinterest

Share This