Juniper helpt NEP met het aanbieden van geavanceerde televisieproductiediensten vanuit de cloud

24 april 2017

NEP The Netherlands, een wereldwijd specialist in mediatechnologie, zet de krachtig presterende netwerkoplossingen van Juniper Networks in voor de ontwikkeling van ’s werelds eerste IP-gebaseerde, multi-camera televisieproductieplatform. NEP koos voor de Juniper Networks QFX Series switches als ondersteunende technologie voor de levering van innovatieve televisiediensten zoals 4K video on demand, televisieformats met interactieve splitscreens en 360 graden virtual reality-ervaringen. NEP beschikt over de technologie, mensen en knowhow die nodig zijn om zijn opdrachtgevers in staat te stellen om televisieproducties te maken van prominente gebeurtenissen, zoals de Oscars en Olympische Spelen.

De transformatie van zijn productiesystemen van een traditionele Serial Digital Interface (SDI)-omgeving naar toekomstgerichte, cloud-gebaseerde IP-platforms met een open karakter stelt NEP en zijn opdrachtgevers in staat om te profiteren van een snellere levering van diensten, lagere totale eigendomskosten en meer flexibiliteit. Het cloud-gebaseerde productieplatform maakt daarnaast een flexibele inzet mogelijk van belangrijke regie-elementen, zoals de controlekamer van de regisseur, audio, video en de EVS-operator in de studio.

  • De pre- en postproductiefaciliteiten van NEP draaien in een cloud-omgeving die werd ontwikkeld met de QFX-switches van Juniper. Deze krachtig presterende switching-platforms met een open architectuur fungeren als universele bouwstenen voor geautomatiseerde en programmeerbare netwerkarchitecturen. De productieomgeving is nodig voor de ondersteuning van applicaties die honderden gigabytes aan ongecomprimeerde videobeelden bewerken.
  • Klanten van NEP, waaronder veel van ‘s werelds meest vooraanstaande omroepen, kabelnetwerken en producenten van evenementen, hebben behoefte aan hoogwaardige oplossingen voor zaken als productieprocessen op externe locaties en in de cloud, beeldweergave, de registratie van evenementen, postproductie, play-out en uplink communicatie. De schaalbare QFX-switches van Juniper stellen NEP in staat om flexibele ondersteuning te bieden voor productiediensten in alle soorten en maten.
  • Met een IP-gebaseerd productieplatform in de cloud kan NEP zijn bedrijfsmiddelen op een centrale locatie onderbrengen en efficiënter, duurzamer en eenvoudiger delen met uiteenlopende locaties en producties. Deze centralisatie verlaagt de kosten op locatie én in de studio tijdens live sportuitzendingen en shows die op basis van meerdere camera’s worden geregistreerd, terwijl er op locatie minder fysieke ruimte in beslag wordt genomen.
  • NEP is van plan om zijn mogelijkheden verder uit te breiden met de toevoeging van twee nieuwe studio’s, vier extra cloud-productiegalerijen, 30 play-outkanalen en de aanlevering van live 4K OTT (Over the Top)-videocontent vanuit sportlocaties. Het is belangrijk voor NEP om alle applicaties te laten draaien op technologie die op open standaarden is gebaseerd, zoals die van Juniper. OP deze manier kan NEP eenvoudiger videomateriaal upgraden van HD naar 4K, 8K en hoger door meer capaciteit toe te voegen of een nieuw compressie-algoritme in te zetten, zonder de noodzaak om het netwerk te wijzigen.
  • De op switches gebaseerde netwerkinfrastructuur wordt ondersteund door Junos OS, het besturingssysteem van Juniper dat centraal netwerkbeheer mogelijk maakt. Dit draagt bij aan een verdere stroomlijning en vereenvoudiging van NEP’s netwerkactiviteiten.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This