IFS maakt Field Service Management geschikt voor het Internet of Things

24 april 2017

IFS lanceert belangrijke updates voor IFS Field Service Management. De nieuwste versie van IFS Field Service Management – versie 5.7 – biedt de een aantal innovaties.

  • IFSIngebouwde mogelijkheden voor Internet of Things – De nieuwe versie biedt ingebouwde integratie met de IFS IoT Business Connector. Hiermee profiteren bedrijven van Internet of Things (IoT) voor het analyseren van data vanuit aangesloten machines en apparaten. De geanalyseerde gegevens zijn automatisch om te zetten naar (voorspellende) acties, die de serviceniveaus verhogen en kosten verlagen.
  • Betere gebruikerservaring – De oplossing heeft een totaal vernieuwde look & feel en biedt een moderne en intuïtieve werkomgeving, waarin met IFS Lobby realtime operationele data visueel wordt weergegeven. De nieuwe gebruikersinterface zorgt voor meer gebruiksgemak, betere configuratiemogelijkheden, soepelere workflows en standaard-integratie met Microsoft Skype for Business.
  • Meer functionaliteit – IFS heeft verder geïnvesteerd in het ondersteunen van de servicemedewerker. De oplossing heeft meer mogelijkheden op het gebied van distributie, voorraadbeheer, inkoop, service-‘bills of material’ en het onderhouden van productstructuren. Daarnaast zijn enkele workflows toegevoegd voor gedeelde of teamtaken en het opvragen van offertes voor onderdelen, goederen of diensten via mobiele apparaten.
  • Intelligente field service – IFS heeft veel aandacht besteed aan het verbeteren van de intelligentie binnen de oplossing. Dat geldt voor het automatiseren van de werkstatus via geo codering, het intelligent en geautomatiseerd identificeren van taken en oplossingen tot aan het geautomatiseerd leveren van relevante informatie gedurende het gehele service delivery-proces.
  • Regelmatige updates via nieuw supportmodel – Nieuw in IFS Field Service Management 5.7 is een supportmodel op basis van kwartaalupdates van de software. Klanten hoeven geen servicepacks meer te implementeren. Met deze kwartaalupdates beschikken zij altijd over de nieuwste uitbreidingen. Verder zijn ook uitbreidingen doorgevoerd die de total cost of ownership voor de klant verder verlagen.

“Veranderingen in de technologie zijn van invloed op nagenoeg ieder bedrijfsproces, waaronder field service management. IFS loopt wat dat betreft voorop”, zegt Ralph Rio, Vice President Enterprise Software bij de ARC Advisory Group. “IFS FSM biedt een complete set van functionaliteiten voor het optimaal inzetten van mensen en middelen in de servicecyclus. Door IoT-mogelijkheden toe te voegen aan IFS FSM 5.7 kan een serviceafdeling nog proactiever reageren op problemen voor deze tot serieuze uitval leiden, met alle gevolgen van dien voor de bedrijfsvoering en de veiligheid.”

Mark Brewer, Industry Director Service bij IFS: “Wij zijn enthousiast over deze lancering van de nieuwe versie. Dit onderstreept onze claim dat we de meest complete Field Service Management-oplossing in de markt bieden. Field service is een gebied waar echt geprofiteerd kan worden van Internet of Things. De integratie met IFS IoT Business Connector biedt nieuwe mogelijkheden voor klanten voor voorspellend en geoptimaliseerd servicemanagement. Field service management is een strategisch investeringsgebied voor ons. We kijken er dan ook naar uit om deze innovaties voort te zetten en klanten te helpen bij het benutten van de nieuwste technologieën.”

Pin It on Pinterest

Share This