Riverbed bereikt definitieve overeenstemming over overname van netwerkleverancier Xirrus

20 april 2017

Riverbed Technology heeft definitieve overeenstemming bereikt over de overname van Xirrus, de toonaangevende leverancier van volgende-generatie wifi-netwerken. De overname van de niet-beursgenoteerde onderneming betekent een versterking van Riverbed SteelConnect, de marktleidende SD-WAN- en cloudnetwerkintegratieoplossing van Riverbed, waarin de robuuste en bewezen suite van geavanceerde, in de cloud beheerde wifi-oplossingen van Xirrus wordt geïntegreerd. Hierdoor beschikken klanten en partners over gemeenschappelijke connectiviteit en op policy’s gebaseerde orkestratie binnen het hele gedistribueerde netwerk: WAN, LAN/WLAN, datacenter en cloud. Riverbed blijft Xirrus daarnaast leveren als een stand-alone WLAN-oplossing voor de grootzakelijke markt.

“De Xirrus-overname is een strategische beslissing van Riverbed en voorziet ons van een hoogwaardige wifi-oplossing. De overname ondersteunt SteelConnect in het leveren van een hoogwaardig SD-WAN-aanbod dat onze groei in deze belangrijke markt verder zal stimuleren”, zegt Jerry M. Kennelly, Riverbed Chairman en Chief Executive Officer. “Zakelijke netwerken worden vanwege alle digitale, mobiele en cloudontwikkelingen steeds complexer en onvoorspelbaarder. IT-afdelingen hebben moeite om deze ontwikkelingen bij te benen. Vandaar dat networking opnieuw moet worden gedefinieerd. Dankzij de overname bevinden Riverbed en onze partners zich in een unieke positie om CIO’s en bedrijven te voorzien van een softwaregedefinieerde netwerkaanpak die gecentraliseerde connectiviteit en orkestratie levert binnen het gehele netwerk.”

Riverbed SteelConnect is een unieke SD-WAN-oplossing: maximale eenvoud en verbeterde flexibiliteit met een gecentraliseerd en centraal beheer voor het volledige netwerk, met op policy’s gebaseerde orkestratie en ‘one-click’-connectiviteit met Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure. De oplossing biedt daarnaast uitstekende prestaties met geïntegreerde WAN-optimalisatie, netwerk- en applicatie-intelligentie, op bedrijfsprocessen gebaseerde policy’s en controle op basis van de gebruikerservaring. Door Xirrus hieraan toe te voegen, wordt het bereik van op policy’s gebaseerde orkestratie van SteelConnect verder uitgebreid.

“Een legacy-benadering van netwerkmanagement is achterhaald. De IT-afdelingen moeten verder kijken dan het beheren van individuele netwerkapparaten via CLI-commando’s en -scripts. Ze moeten zich richten op softwaregedefinieerde concepten die zijn gebaseerd op universele policy’s, automatisering en orkestratie”, zegt Paul O’Farrell, Senior Vice President van de Riverbed SteelConnect, Steelhead en SteelFusion Business Unit. “Het SteelConnect-aanbod is de eerste SD-WAN-oplossing die ervoor zorgt dat op policy’s gebaseerde orkestratie ook breder beschikbaar is binnen het gedistribueerde netwerk. Door de geavanceerde wifi-mogelijkheden van Xirrus te combineren met de intuïtieve en krachtige orkestratie van SteelConnect, breiden we het bereik van op policy’s gebaseerd netwerkmanagement verder uit.”

De Xirrus-technologie functioneert onder de meest veeleisende omstandigheden, en biedt zeer hoge prestaties met superieure dekking en security. De Xirrus-wifi-oplossingen – met high-density toegangspunten en clouddiensten – bieden naadloze connectiviteit en centraal beheer voor het gehele netwerk. Xirrus heeft oplossingen verzorgd voor tienduizenden netwerken en honderdduizenden cloudapplicaties, voor onder meer Microsoft, de Universiteit van Mississippi, de Liverpool Football Club en Paul Hastings Law Firm.

“Samen met Riverbed grijpen we de kans om ’s werelds eerste SD-WAN-oplossing te creëren die het volledige netwerk dekt”, zegt Shane Buckley, CEO van Xirrus. “De integratie van onze oplossingen combineert best-of-breed verbonden identiteits- en applicatiebeheer met unieke SD-WAN-technologieën, en voldoet daarmee aan de behoeften van het moderne cloudtijdperk. We zijn zeer verheugd om deel uit te mogen maken van de Riverbed-familie en blijven groeien in deze snel ontwikkelende, essentiële markt.”

Het nieuws van de overname is onderdeel van het succes van SteelConnect van het afgelopen jaar. In januari 2016 nam Riverbed Ocedo Networks over, een toonaangevend SD-WAN-leverancier, met als doel de oplevering van de volgende-generatie netwerkoplossingen van Riverbed te versnellen. In april 2016 werd SteelConnect gelanceerd, inclusief ‘one-click’-connectiviteit met AWS. In september 2016 kondigde Riverbed SteelConnect 2.0 aan, met veel nieuwe functies, waaronder geïntegreerd inzicht met Riverbed SteelCentral.

Aan het begin van 2017 voegde Riverbed ‘one-click-connectiviteit met Microsoft Azure, integratie met de toonaangevende WAN-optimalisatieoplossing (Riverbed SteelHead SD), en een nieuw aanbod voor grootschalige datacenterimplementaties toe. Daarnaast kondigde Orange Business Services in maart 2017 aan dat het gebruik gaat maken van SteelConnect voor een managed SD-WAN-service. Vandaag de dag heeft Riverbed meer dan 300 SD-WAN-klanten, verdeeld over verschillende industrieën, waaronder retail, productie, gezondheidszorg, professionele diensten, finance, technologie etc.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This