Red Hat benoemt Eric Shander tot Executive Vice President en Chief Financial Officer

20 april 2017

Red Hat heeft Eric Shander aangesteld als executive vice president en chief financial officer (CFO). Hij geeft wereldwijd leiding aan de financiële organisatie van Red Hat en rapporteert aan Red Hat president en CEO Jim Whitehurst.

Shander begon in 2015 bij Red Hat om de financiële positie van het bedrijf te versterken. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring bij internationale software- en technologiebedrijven, zoals IBM en Lenovo. Bij IBM vervulde hij een aantal belangrijke functies. Van 2011 tot en met 2015 was hij als vice president verantwoordelijk voor de levering van IT-infrastructuur in de Verenigde Staten. En van 2008 tot en met 2011 leidde hij IBM’s Accounting Global Process Services-divisie. In 2008 keerde hij bij IBM terug nadat hij bij Lenovo werkzaam was als vice president en chief accountant. Bij Lenovo gaf hij invulling aan de wereldwijde CFO-functie direct nadat het bedrijf in 2005 IBM’s pc-business overnam. Daarvoor werkte hij bijna 15 jaar bij IBM waar hij diverse financiële functies vervulde.

Organisaties zetten nieuwe, moderne en flexibele oplossingen in om beter te kunnen concurreren in de digitale economie, en ze kiezen in toenemende mate voor flexibele hybride cloudinfrastructuren en opensourcetechnologieën wat zorgt voor een wereldwijde groei van Red Hat. In maart 2017 meldde Red Hat het 60e opeenvolgende kwartaal met omzetgroei. De omzet in het vierde kwartaal bedroeg $629 miljoen (een toename van 16% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder). In boekjaar 2017 realiseerde het bedrijf een omzet van $2,4 miljard (een toename van 18% ten opzichte van het voorgaande jaar).

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This