Duale HBO opleiding System and Network Engineering van start in Nederland

19 april 2017

De Dutch Hosting Provider Association (DHPA), die de Nederlandse online sector vertegenwoordigd, en vereniging ISPConnect lanceren een duale praktijkgerichte HBO opleiding System and Network Engineering. De opleiding wordt onder de vlag van Cloud IT Academy aangeboden en gaat in september 2017 van start.

Cloud IT AcademyMet de Cloud IT Academy willen DHPA en ISPConnect zorgen voor:

  • Meer bekendheid van de hosting sector;
  • Een betere afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven;
  • Eén dag college, een persoonlijk ontwikkelprogramma en supervisie;
  • Instroom van jonge talenten die na hun afstuderen direct klaar zijn voor een baan in de hosting sector.

20 studenten

De HBO opleiding wordt aangeboden in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA). In het eerste schooljaar gaat een door DHPA en ISPConnect geselecteerde groep van 20 studenten van start met de opleiding.

Voor de opleiding zoeken DHPA en ISPConnect partners die studenten voor vier dagen per de week een leerwerkplek kunnen bieden. De bedrijven van het eerste uur hebben acht leerwerkplekken beschikbaar gesteld. De organisaties zijn daarom nog op zoek naar twaalf leerwerkplekken. Wilt u een leerwerkplek beschikbaar stellen? Neem dan contact op met Marcel Schilders voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Share This