Qualys biedt klanten van Google Cloud Platform continue security en compliance

19 april 2017

Qualys breidt zijn dienstverlening uit naar Google Cloud Platform (GCP). Naast alle overige wereldwijde elastic cloud en on-premise middelen kunnen gebruikers nu ook hun GCP-workloads direct scannen vanuit het Qualys Cloud Platform.

Qualys Virtual Scanner Appliance (QVSA) is nu vanuit de Google Cloud Launcher naar GCP uit te rollen. Met één klik kunnen GCP-gebruikers QVSA instances creëren voor Google Compute Engine (GCE) in alle GCP-regio’s. Daarnaast kunnen zij Qualys Cloud Agents in hun GCE-images activeren voor een continu overzicht van de status van security en compliance.

Organisaties die ervoor gekozen hebben om gebruik te maken van cloud computing resources, moeten vanwege een gedeeld securityverantwoordelijkheidsmodel hun securitypraktijken uitbreiden naar die infrastructuur. QVSA for Compute Engine vereenvoudigt de implementatie van Vulnerability Management, ThreatPROTECT, Web Application Scanning en Policy Compliance naar die workloads. Door gebruik te maken van Qualys-sensoren, krijgen gebruikers inzicht in hun perimeter. In combinatie met interne netwerkscans zorgt dit voor continu inzicht en security van virtuele computing resources.

Het implementeren van Qualys Cloud Agent en Qualys Virtual Scanner Appliances in zijn Google Cloud-infrastructuur stelde een Fortune 50-retailer in staat om de workloads van meerdere businessunits in de cloud eenvoudig te beveiligen. Qualys’ naadloze dekking van alle endpoints en IT-middelen geeft deze klant in een oogopslag een overzicht van security in zowel de cloud- als de on-premise infrastructuur van duizenden winkels.

“De beschikbaarheid van Qualys op Google Cloud Platform biedt onze klanten bij het migreren, implementeren en ontwikkelen van workloads doorlopend securitytools voor privé- en publieke clouds”, aldus Adam Massey, Director Strategic Technology Partners bij Google Cloud.

“Qualys blijft het bereik van zijn cloudplatform uitbreiden om klanten doorlopend security en inzicht te bieden voor al hun internationale IT-middelen, of dat nu on-premise is of in de cloud”, zegt Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys, Inc. “We zijn blij met de samenwerking met Google voor de certificering van onze scannerapplicatie en voor nauwere integratie met GCP. Zo helpen we klanten om security onderdeel te maken van hun initiatieven op het gebied van digitale transformatie.”

Cloudcentrisch inzicht en controle

Samen met Google Cloud Platform maakt Qualys het voor organisaties eenvoudiger om hun weg naar de cloud beter te beveiligen. Dit is de eerste fase van een geïntegreerde ontwikkeling die klanten helpt bij het beveiligen van hun GCE elastic-cloudinfrastructuur. Volgende fasen zullen verder gaan dan GCE en bieden klanten zo een totaalinzicht in, en security van hun complete cloudinfrastructuur.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This