OVH neemt VMware vCloud Air over

4 april 2017

OVH neemt vCloud Air over van VMware. vCloud Air is VMware’s cloud gebaseerde oplossing gebaseerd op het software-gedreven datacenter en is ontworpen om enterprises een veilige hybride cloud ervaring te bieden. De recente introductie van de bi-directionele, zero downtime cloud migratie en de hybride DMZ architectuur helpt klanten sneller te migreren naar de cloud, zonder hierbij in te leveren op security, compliance of beheermogelijkheden.

OVHAls onderdeel van de overname neemt OVH de Amerikaanse en Europese vCloud Air datacenters van VMware over, evenals klanten die hiervan gebruik maken en het team dat deze klanten ondersteunt. Zodra de overname is afgerond, wordt de dienst door OVH aangeboden als vCloud Air Powered by OVH. De oplossing blijft gebruik maken van VMware’s hybride cloud technologie. Daarnaast gaat OVH nauw samenwerken met VMware op het gebied van klantenondersteuning en het opstellen van go-to-market strategieën rond drie use cases van vCloud Air: datacenteruitbreiding, datacenterconsolidatie en datacenter recovery.

VMware vCloud Air Network partner

OVH is al lange tijd VMware vCloud Air Network partner en meldt meer dan 200.000 VM’s te draaien voor duizenden klanten die gebruik maken van VMware vSphere Private Cloud. OVH is in 2011 t/m 2014 en in 2016 door VMware uitgeroepen tot ‘Service Provider of the Year’. Door de overname van de VMware vCloud air business kunnen klanten voortaan kiezen voor OVH’s datacenters op vier verschillende continenten en gebruik maken van de 32 points of presence van OVH wereldwijd.

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt. Naar verwachting wordt de overname in het tweede kwartaal van kalenderjaar 2017 afgerond.

Pin It on Pinterest

Share This