Internetgebruik vanaf Android is voor het eerst groter dan vanaf windows

4 april 2017

Het internetgebruik vanaf het mobiele besturingssysteem Android is voor het eerst groter dan vanaf computers die op het Windows besturingssysteem draaien. Dit blijkt uit cijfers van StatCounter.

Android was goed voor 37,93% van het totale wereldwijde internetgebruikt, op de voet gevolgd door Windows met 37,91%, meldt StatCounter. Als we overigens kijken naar besturingssystemen voor desktop machines blijft Windows stevig aan de leiding. 84% van het internetgebruik vanaf desktop machines was afkomstig van het Windows besturingssysteem.

Het internetgebruik vanaf Android is voor het eerst groter dan vanaf Windows (bron: StatCounter)

‘Einde van een tijdperk’

“Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van technologie en het einde van een tijdperk”, zegt Aodhan Cullen, CEO van StatCounter. “Het markeert het einde van Microsoft’s leiderschap in de wereldwijde markt voor besturingssystemen, die het bedrijf in handen had sinds de jaren ’80. Het representeert daarnaast een grote doorbraak voor Android, die vijf jaar geleden goed was voor slechts 2,4% van het wereldwijde internetgebruik.”

Deze doorbraak is volgens Cullen vooral te danken aan de groeiende hoeveelheid smartphones met internettoegang, de teruglopende verkoopcijfers van traditionele PC’s en de impact van Azië op de wereldwijde markt.

Windows blijft in Noord-Amerika en Europa groter

Als we overigens kijken naar de verschillen tussen regio’s wereldwijd valt op dat in zowel Noord-Amerika als Europa Windows aan de leiding blijft gaan. In Noord-Amerika is momenteel 39,5% van het internetverkeer afkomstig van Windows, 25,7% van iOS en 21,2% van Android. In Europa is Windows goed voor 51,7% van het totale internetverkeer, waarmee Windows tweemaal zo groot is als Android (23,6%). In Azië is Android echter goed voor 52,2% van het totale internetverkeer, terwijl Windows goed is voor 29,2%.

Pin It on Pinterest

Share This