Teradata IntelliFlex ondersteunt nu ook all-memory SSD

5 april 2017

Teradata kondigt een all-memory update aan voor het Teradata IntelliFlex-platform, dat hierdoor extreme prestaties en opslagdichtheid kan leveren in een enkele, ultra-efficiënte kast. Deze verbeteringen zijn mogelijk door het gebruik van solid state drives (SSD), die de vereiste ruimte in het datacenter verminderen en veel meer rekenkracht biedt voor bedrijfskritische analytics. Teradata kondigt ook het nieuwe gebruiksklare Teradata IntelliBase-platform aan, dat revolutionair is door in een enkele kast ondersteuning te bieden voor meerdere softwaretechnologieën en herinzetbare hardware, met een laag, commodity-hardware prijsniveau.

Beide producten worden on-premises aangeboden en gebruiken dezelfde Teradata database-software, wat een ​​high-performance hybride cloud-oplossing mogelijk maakt. Beschikbaarheid op Teradata IntelliCloud wordt binnenkort verwacht. Samen geven deze platformen klanten nieuwe opties om omzetkansen te verbreden, operationele kosten te verlagen en hun klantenservice te versnellen.

Door de enorme groei van datavolumes zijn bedrijven afhankelijk van vertrouwde analytics-oplossingen waarmee zij die gegevens kunnen omzetten in waardevolle en tijdige inzichten om zakelijke beslissingen te nemen en effectief te concurreren. Ze gebruiken steeds geavanceerdere analytische technieken en verstrekken die aan meer gebruikers binnen hun organisatie. Naarmate de zakelijke vraag naar analytics toeneemt, is een krachtige en elastische infrastructuur nodig om de geplande en ongeplande pieken in de vraag op te vangen.

“Onze klanten hebben steeds meer behoefte aan geavanceerde analytics, wat een enorme toename van de rekenkracht van hun data warehouse vereist,” zegt Oliver Ratzesberger, Executive Vice President en Chief Product Officer bij Teradata. “We hebben IntelliFlex speciaal ontworpen om aan deze eisen te voldoen. Door de overgang naar SSD’s kunnen wij nu een all-memory appliance leveren met zeven keer de rekenkracht per kast dan ons vorige product – plus snelle performance-elasticiteit, wat ongeëvenaard is in onze markt. We leveren onze klanten betere performance, meer opslagruimte en meer geheugen in dezelfde behuizing, en met de helft van het energieverbruik per geleverde prestatie-eenheid.”

Superieur Teradata IntelliFlex platform

Teradata IntelliFlex, dat in het begin van 2016 werd gelanceerd, leverde een revolutionaire,-fabric-gebaseerde architectuur die onafhankelijke schaling van rekenkracht en opslag mogelijk maakte om aan veranderende workload-eisen te kunnen voldoen. Met deze derde release in de afgelopen 12 maanden, vervolgt Teradata de snelle innovatie van het vlaggenschip IntelliFlex-platform.

SSD’s bieden prestaties die ordes van grootte beter zijn dan harde schijven (HDD’s), maar waren eerder nog te duur om standaard te gebruiken in een data warehouse apppliance. De capaciteiten van SSD’s zijn echter blijven stijgen, terwijl de prijzen zijn gedaald. Teradata is de eerste partij die dit erkent en van deze trend profiteert door SSD’s de voorkeuropslag te maken voor enterprise analytics-appliances.

Kenmerken van de nieuwe IntelliFlex-kast zijn (in vergelijking met de vorige generatie van het product) zijn onder meer:

  • Tot 7,5x toename van de verwerkingskracht voor rekenintensieve analyses met behulp dual 18-core Intel Xeon-processors
  • Snellere executie van data warehouse analytics met 4,5x hogere snelheden
  • Lagere datacenterkosten door het vrijmaken van tot 3.5x dataruimte voor klanten
  • Lagerecarbon footprintmet tot 2x de prestaties per kW gebruikte energie

Veelzijdig Teradata IntelliBase Platform

Voor standaard data- en analytics-behoeften heeft Teradata IntelliBase gecreëerd – een betaalbare oplossing die een compleet logisch datawarehouse levert in een enkele kast, met ondersteuning van één leverancier. De mogelijkheid om meerdere technologieën in dezelfde IntelliBase-kast te gebruiken, maakt dit nieuwe platform zeer efficiënt en economisch. Als een echte all-in-one oplossing stelt IntelliBase bedrijven in staat hun analytische ecosystemen te bouwen naar aan hun behoeften van vandaag, maar biedt ook de veelzijdigheid om de hardware te hergebruiken als die eisen in de toekomst veranderen. Zo kan een compute-node voor Hadoop bijvoorbeeld later omgezet worden in een Teradata Database. Dit biedt de ultieme flexibiliteit en het beschermt de investeringen van klanten, ondanks dat IntelliBase is ontworpen als een betaalbaar commodity-alternatief.

“Klanten eisen flexibiliteit. De opkomst van Hadoop en big data analytics vervangt traditionele data warehousing niet, maar vult het wel aan,” aldus Tony Baer, ​​principal analist bij Ovum. “Teradata profiteert van de vooruitgang van standaard infrastructuur en combineert dit met zijn eigen toegevoegde waarde om een platform te leveren dat analytics-gebruikers het beste van twee werelden biedt. Teradata geeft klanten de keuze om uiteenlopende eisen van kosten en service-levels te balanceren op hetzelfde platform, en geeft ze de mogelijkheid om van verschillende typen analytics te profiteren.”

IntelliBase kenmerken:

  • Meerdere technologieën verpakt in een enkele, betaalbare datacentervriendelijke kast
  • Complete single-vendor ondersteuning voor Teradata Database, Aster Analytics en Hadoop
  • Ondersteuning voor Teradata ecosysteem-applicaties, waaronder QueryGrid, Unity, Data Mover, Ecosystem Manager, Viewpoint en Listener
  • Bescherming van investeringen met hardware die kan worden heringedeeld met verschillende technologieën door softwarere-imaging
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This