Beveiliging van de cloud blijft een belangrijk zorgenpunt

29 maart 2017

De beveiliging van de cloud blijft een belangrijk zorgenpunt voor security professionals. De meeste professionals maken zich zorgen over dataverlies (57%), gevolgd door privacy (49%) en het uitlekken van vertrouwelijke gegevens (47%). Ook een gebrek aan inzicht in de cloud infrastructuur leidt tot zorgen (37%).

Dit blijkt uit het Cloud Security Report, waarvoor 1.900 security professionals uit de Information Security Community op LinkedIn zijn ondervraagd. Het rapport is opgesteld in samenwerking met AlienVault, Bitglass, CloudPassage, Cloudvisory, Dome9 Security, Eastwind Networks, Evident.io, (ISC)2, Quest, Skyhigh en Tenable. 78% van de ondervraagde professionals is van mening dat traditionele beveiligingstools niet zijn ontwikkeld voor het beveiligen van cloudomgevingen.

‘Zorgen rond security blijven groot’

“Terwijl workloads in een hoog tempo naar de cloud worden verhuisd, blijven de zorgen rond security groot”, zegt Holger Schutze, oprichter van de Information Security Community op LinkedIn. “Aangezien een derde van de organisaties voorspelt dat hun cloud security budget zal toenemen, vereisen hedendaagse cloudomgevingen meer dan ooit security-getrainde, gecertificeerde professionals en innovatieve security tools om zorgen over ongeautoriseerde toegang, dataverlies, privacy en compliance in de cloud aan te pakken.”

Naast de beveiliging van de cloud remt ook het gebrek aan goed opgeleid personeel de omarming van de cloud af. 53% van de organisaties geeft aan bestaand personeel te willen trainen en certificeren om dit gebrek aan te pakken. 30% wil een partnership afsluiten met een managed service provider, terwijl 27% inzet op softwareoplossingen. 26% kiest ervoor gespecialiseerde professionals in te huren.

Pin It on Pinterest

Share This