Downtime is geen optie: Veeam omarmt World Availability Day

30 maart 2017

Het gebruik van IT is inmiddels verweven met alles wat we dagelijks doen. Van het boeken van een taxi tot en met internetbankieren en van het streamen van muziek tot en met het invullen van onze belastingaangifte: we zijn in alle gevallen afhankelijk van een ononderbroken verbinding met een datacenter. En die afhankelijkheid wordt alleen maar groter, dat blijkt ook uit de groei van Internet of Things. In 2017 zullen al 8,4 miljard apparaten met elkaar verbonden worden en naar verwachting komen we in 2020 uit op een goeie 26 miljard verbonden apparaten. Zo zijn dan bijvoorbeeld medicijnen uitgerust met een chip die op het innametijdstip een melding naar de smartphone van een patiënt stuurt.

Voor een consument zijn storingen in de verbinding erg vervelend. Maar in een zakelijke omgeving kan een onderbreking het verschil betekenen tussen productiviteit en vastlopen. Met schade aan het vertrouwen van zowel klanten als partners tot gevolg. Gezien de essentiële rol die data speelt in ons leven, heeft Veeam 30 maart 2017 uitgeroepen tot World Availability Day.

Regelmatige back-ups zijn voor consumenten dan misschien voldoende om hun persoonlijke gegevens – zoals foto’s en e-mails – te beschermen, voor organisaties en serviceproviders ligt dat anders. Zij hebben onvoorwaardelijk toegang tot hun applicaties en data nodig, waar en wanneer dan ook.

Veeam omarmt World Availability Day elk jaar, omdat het voor moderne bedrijven en serviceproviders niet langer alleen maar draait om het back-uppen van data, maar om ‘Available’ zijn. Veeam helpt organisaties van elke omvang beschikbaarheid te realiseren voor zowel hun virtuele als hun fysieke infrastructuren. Daarnaast ondersteunt Veeam bij het leveren van oplossingen voor databescherming in de cloud, of die nu private, public of hybrid is.

Als pionier van Availability nodigt Veeam partners, media, analisten en klanten uit Availability echt te ervaren tijdens de VeeamON-conferentie die in mei 2017 plaatsvindt in New Orleans (VS). Daar ontdekken ze alles voor een moderne beschikbaarheidsoplossing waarmee diensten zonder problemen te leveren zijn.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This