AWS lanceert cloud-gebaseerde klantenserviceoplossing

29 maart 2017

Amazon Web Services (AWS) introduceert Amazon Connect, een cloud-gebaseerd klantenserviceoplossing. De oplossing is gebaseerd op technologie die de klantenservice van AWS intern gebruikt.

Doordat Amazon Connect wordt aangeboden vanuit de cloud, hoeven gebruikers hiervoor geen infrastructuur uit te rollen of te beheren. Dit maakt het op- of juist afschalen van de oplossing eenvoudig, iets wat nodig kan zijn door bijvoorbeeld seizoensgebonden pieken in klantactiviteit, nieuwe productlanceringen of kortlopende promotieacties.

Eenvoudig te implementeren

Amazon benadrukt dat Amazon Connect eenvoudig op te zetten is, waardoor het niet nodig is hiervoor de IT-afdeling in te schakelen. IT-beslissers kunnen de oplossing volgens het bedrijf zelf uitrollen en in gebruik nemen.

Gebruikers betalen bij Amazon Connect voor het aantal minuten dat bellers interactie hebben met Amazon Connect, plus de bijbehorende telefoniekosten. Amazon Connect kan worden geïntegreerd met een flink aantal tools van AWS, waaronder Amazon S3, AWS Lambda, Amazon Lex, AWS Directory Service, Amazon Kinesis en Amazon CloudWatch.

Meer informatie over de oplossing is te vinden in de blogpost van Jeff Barr, ‎Chief Evangelist bij AWS.

Amazon Connect (bron: AWS)

Pin It on Pinterest

Share This