A2B Internet zet vMX van Juniper Networks in

29 maart 2017

Juniper Networks en A2B Internet maken bekend dat A2B Internet, de Juniper Networks vMX Virtual Router heeft gekozen als eerste Virtuele Network Function (VNF) voor het eigen next-generation netwerkplatform. Met deze architectuur kan A2B Internet klanten nieuwe flexibele en geautomatiseerde netwerkservices leveren. Dankzij de inzet van vMX heeft A2B Internet daarnaast ook monitoring- en beheerfunctionaliteiten verbeterd.

A2B Internet levert connectiviteitsoplossingen aan zakelijke instellingen, internet serviceproviders, cloud providers en hostingbedrijven. De vorige oplossing sloot niet langer aan op het groeiende volume van A2B Internet’s dataverbindingen. Verder was de convergentietijd cruciaal voor het succes van het bedrijf. Als een verbinding uitvalt of wordt gewijzigd, moet elke router snel berekeningen maken en routeringstabellen bijwerken. De keuze van A2B Internet viel op de vMX van Juniper Networks omdat de oplossing snelle convergentietijden biedt in combinatie met een uiteenlopende routeringsfuncties en automatiseringsmogelijkheden. Een ander belangrijk selectiecriterium was de mogelijkheid om het provisioning-proces binnen het netwerk te automatiseren via application program interfaces (API’s). 

Belangrijkste nieuwsfeiten

  •  De vMX is een gevirtualiseerde MX Series 3D Universal Edge Router. Operators kunnen hiermee de flexibiliteit van hun netwerk vergroten, en de time-to-market van en de omzet uit nieuwe edge-diensten versnellen.
  • De vMX vergroot de flexibiliteit van A2B Internet’s diensten. Klanten kunnen diensten daardoor snel implementeren. Dit is mogelijk door on demand activatie van nieuwe routeringen en ondersteuning voor de introductie van nieuwe netwerkservices zonder bestaande diensten te hoeven onderbreken.
  • De vMX hielp A2B Internet kosten te besparen door het vereenvoudigen van het netwerk en door een einde te maken aan vertragingen bij het kwalificeren, onderhouden en het hebben van reserve fysieke routeringselementen. Daarnaast vergroot de vMX de schaal en prestaties van de control plane, brengt het efficiënte horizontale schaalbaarheid en stroomlijnt de oplossing de operationele omgeving.
  • De vMX wordt ondersteund door het besturingssysteem Junos Operating System van Juniper Networks. Junos kan worden ingezet met soortgelijke fysieke als virtuele netwerkplatforms en reduceert daarmee de kosten en complexiteit van netwerken.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This