Raritan lanceert nieuwe iPDU’s op basis van iX7 controller

21 maart 2017

Raritan, onderdeel van Legrand, introduceert een reeks nieuwe intelligente rack PDU’s (iPDU’s) die zijn voorzien van de nieuwe iX7 controller. De nieuwe iPDU’s beschikken over meer rekenkracht en geheugen dan hun voorgangers, waardoor de iPDU nieuwe toepassingen kan ondersteunen en meer informatie kan verzamelen voor datacenterbeheerders. Ook is het mogelijk meer sensoren aan de iPDU’s te koppelen.

“Voor hun edge datacenters of cololocaties wil een klant wellicht multi-level biometrische toegangscontrole implementeren om de deuren van datacenterkasten te openen of sluiten – onze nieuwe iX7-gebaseerde iPDU’s kunnen deze toepassing mogelijk maken”, legt David Wood, directeur Power Solutions bij Raritan, uit. “Of een klant wil profiteren van snellere netwerksnelheden – onze iPDU ondersteunt Gigabit Ethernet. Ongeacht het probleem dat moet worden opgelost, onze intelligente PDU’s zijn veelzijdig en krachtig genoeg om nieuwe datacenterbeheertoepassingen te draaien – dit zonder hiervoor de energie- en monitoringsinfrastructuur te hoeven vervangen.”

De iX7 controller van Raritan (bron: Raritan)

De iX7 controller van Raritan (bron: Raritan)

Nieuwe functionaliteiten

De nieuwe iPDU’s bevatten verschillende nieuwe functionaliteiten:

  • Verbinding vanaf twee netwerken – De nieuwe iPDU’s maken het onder andere mogelijk verbinding met de iPDU’s te maken vanaf twee verschillende netwerken. Hierdoor kan een datacenterbeheerder een externe partij toegang geven tot de iPDU en gegevens die deze verzamelt, zonder deze partij hiervoor toegang te hoeven geven tot het LAN-netwerk.
  • Redundante energie delen – Een standaard Cat5 kabel kan worden gebruikt om de iX7 controllers te verbinden met de iPDU’s op de A- en B-feed. Indien de stroomvoorziening op één van de feeds wordt onderbroken, kan de tweede iPDU beide controllers aandrijven en automatisch alarm slaan dat een stroomstoring is opgetreden.
  • Netwerkkosten verlagen – Datacenterbeheerders kunnen de netwerkimplementatiekosten verlagen door tot acht PDU’s in serie te schakelen via de twee ingebouwde USB-poorten of de Gigabit Ethernet poort.
  • Nieuwe HTML-gebruikersinterface – een nieuwe HTML-gebruikersinterface maakt het voor datacenterbeheerders eenvoudiger data over energiegebruik en omgevingswaarden in te zien. De interface bevat onder andere een historisch overzicht van het energieverbruik van een datacenterkast. De gebruikersinterface is via een webbrowser beschikbaar vanaf ieder apparaat.
  • Hoge resolutie kleuren TFT-scherm – Het scherm van de nieuwe iPDU’s verandert automatisch van kleur op basis van eventuele alarmmeldingen die de iPDU’s geven. Dit maakt het identificeren van iPDU’s waar bepaalde gespecificeerde waarden zin overschreden eenvoudiger en sneller, wat het oplossen van gedetecteerde problemen vereenvoudigd.

Beschikbaarheid

De nieuwe iX7-gebaseerde iPDU’s zijn per direct wereldwijd beschikbaar. Gebruikers van bestaande iPDU’s van Raritan kunnen profiteren van de nieuw geïntroduceerde features door de nieuwe iX7 firmware te installeren.

Pin It on Pinterest

Share This