T-Systems werkt samen met NFON en presenteert nieuwe UC-dienst

21 maart 2017

NFON en T-Systems presenteren ‘Dynamic Services for UC NFON Enterprise’. Deze nieuwe dienst van T-Systems is een hoogwaardige Unified Communications-bundel voor bedrijven met meer dan 100 extensies. Het bestaat uit drie componenten: de cloud-telefonieoplossing van NFON, spraakmanagement op publieke netwerken met Quality of Service en eersteklas individuele netwerktoegang van de klantlocatie naar het Multiprotocol Label Switching (MPLS) netwerk van T-Systems. Er kunnen tot drie apparaten worden aangesloten op iedere extensie, bijvoorbeeld een vaste telefoon, een soft client en een mobiele telefoon.

“Bedrijven die willen anticiperen op de dynamische en toenemende digitalisering moeten hun medewerkers in staat stellen om bij te blijven met de concurrentie en technologische vooruitgang,” zegt Patrick Molck-Ude, Managing Director Telecom bij T-Systems. “Moderne samenwerkingstools worden een motor voor innovatie in het digitale tijdperk. Hoewel technologie de introductie van nieuwe business-ideeën en modellen aanjaagt zijn het nog steeds mensen die deze daadwerkelijk ontwikkelen en lanceren. Dynamic Services for UC NFON Enterprise is hierbij een belangrijke component.”

Gelijkwaardig partnerschap

De gezamenlijke know-how zorgt voor een partnerschap waarbinnen T-Systems deze nieuwe dienst aan kan bieden die voldoet aan de hoge eisen van klanten op het gebied van unified communications (UC). De samenwerking resulteert in een oplossing die uitblinkt in eenvoud, flexibiliteit en schaalbaarheid en tegelijk een consistente hoogwaardige kwaliteit en beveiliging kent. Zowel T-Systems als NFON AG hechten grote waarde aan het kwaliteitslabel ‘Made in Germany’. Zij bieden Europa-breed Duitse databeveiliging, een betrouwbare productie en operatie en automatische ‘zero-touch’ installatie. “De diensten van T-Systems en NFON AG vullen elkaar perfect aan. We investeren in een gelijkwaardig partnerschap”, zegt Hans Szymanski, CEO bij NFON AG. “Beide bedrijven bieden toonaangevende diensten die voor zakelijke klanten een end-to-end oplossing leveren. T-Systems vult de Europa-brede bewezen NFON-diensten aan met een bijzonder betrouwbaar netwerk en andere diensten voor veeleisende klanten.”

Het beste van twee werelden

Zoals ook met ‘DeutschlandLAN NFON’ van Deutsche Telekom combineert de samenwerking van NFON AG en T-Systems het beste van twee werelden. Dit resulteert in hypermoderne telecomdiensten die bedrijven in alle branches ondersteunen bij hun digitalisatie. Patrick Molck-Ude: “Bedrijven kunnen efficiënter samenwerken en daar financieel van profiteren. Hier ondersteunen en adviseren wij hen bij.” NFON brengt in dit partnerschap Duitse cloud-technologie in die voldoet aan relevante wet- en regelgeving, disaster recovery biedt (zelfs voor kleinere ondernemingen) en de mogelijkheid om snel en flexibel het aantal werkplekken te wijzigen. Verder biedt het databeveiliging via een dedicated platform, hoogwaardige prestaties met meer dan 150 functies en centrale beheermogelijkheden. T-Systems voegt daar aantrekkelijke tarieven via gunstige licentiemodellen, UC-functionaliteit (inclusief mobiliteit), kostenbesparing dankzij schaalvoordeel, variabele contracttermijnen vanaf 12 maanden en risicominimalisatie door middel van end-to-end verantwoordelijkheid, met gegarandeerde Service Level Agreements (SLA’s) aan toe.

Dynamic Services for UC NFON Enterprise

Nieuwe vormen van digitale samenwerking vereisen steeds meer hoogwaardige spraakkwaliteit, en meer bandbreedte voor data. Hierbij speelt centralisatie een rol, maar ook het feit dat medewerkers steeds mobieler worden. T-Systems geeft een antwoord op dit vraagstuk met Dynamic Services for UC NFON Enterprise. Een pakket met gedefinieerde end-to-end SLA’s, zonder enige impact op de bestaande LAN-infrastructuur. In het kader van de consistente All-IP netwerkstrategie is Dynamic Services for UC NFON Enterprise gebaseerd op de veilige MPLS van T-Systems. T-Systems bepaalt voor iedere verbinding met de klantlocaties de benodigde bandbreedte om spraakdiensten te kunnen integreren. Het doorverbinden van oproepen en verrekening van belminuten verloopt van het datacenter van de klant naar het publieke telefonienetwerk via gereserveerde kanalen, op een separate SIP Trunk. Naast aanzienlijke kostenbesparing dankzij schaalvoordelen is de gegarandeerde QOS de belangrijkste performance feature.

All-IP als motor voor digitalisatie

Dynamic Services for UC NFON Enterprise is de perfecte oplossing voor bedrijven die hun communicatie willen afstemmen en optimaliseren in het kader van digitalisatie en All-IP, met als doel om spraakdiensten meer te integreren in hun bedrijfsprocessen. “NFON is een integraal onderdeel van digitalisatie en is met al meer dan 15.000 bedrijven Europa-wijd een hele daadkrachtige en efficiënte partner,” voegt Hans Szymanski toe. “We ervaren de snelheid en kwaliteit waarmee deze samenwerking met T-Systems resultaten oplevert als uniek. Zakelijke communicatie maakt momenteel zijn grootste uitdaging door: transformatie en digitalisatie. Ons partnerschap maakt de verandering niet alleen makkelijker voor zakelijke klanten, maar resulteert ook in een ongeëvenaard productportfolio.”

Pin It on Pinterest

Share This