Docker lanceert Docker Enterprise Edition

9 maart 2017

Docker introduceert Docker Enterprise Edition (EE). Dit is een nieuwe versie van het Docker platform die specifiek is geoptimaliseerd voor bedrijfskritieke implementaties.

DockerDocker EE maakt het mogelijk containers te draaien op CentOS, Red Hat Enterprise Linux (RHEL), Ubuntu, SUSE Linux Enterprise Server (SLES), Oracle Linux en Windows Server 2016. Daarnaast kunnen containers worden gedraaid in de cloud van AWS en Azure.

Drie versies

De nieuwe versie van het Docker platform is beschikbaar in drie versies:

  • Basic – Het Docker platform voor gecertificeerde infrastructuur. Het platform biedt ondersteuning met ondersteuning van Docker en gecertificeerde containers en plugins van de Docker Store.
  • Standard – Bevat dezelfde mogelijkheden als Basic en voegt hier geavanceerde image- en containermanagement, LDAP/AD gebruikerintegratie en rolgebaseerd toegangsbeheer aan toe (Docker Datacenter).
  • Advanced – Bevat dezelfde mogelijkheden als Basic en Standard, en voegt hier Docker Security Scanning en continue monitoring voor kwetsbaarheden aan toe.

Daarnaast kondigt Docker aan de gratis Docker producten te hernoemen naar Docker Community Edition. Deze stap wordt vooral genomen om de namen van Docker producten consistenter te maken. Daarnaast past het bedrijf de levenscyclus van zijn producten aan. Docker EE en Docker CE krijgen ieder kwartaal een update, terwijl voor CE ook een maandelijke ‘Edge’ optie beschikbaar is. Iedere versie van Docker EE wordt één jaar ondersteund en onderhouden. In deze periode brengt Docker beveiligingsupdates en kritieke bugfixes uit. Docker CE versies worden vier maanden lang onderhouden, waardoor gebruikers een maand de tijd hebben te updaten naar de nieuwste versie van Docker CE.

Beschikbaarheid

Docker EE is beschikbaar als gratis proefversie en is daarnaast te koop via Docker Sales en Docker Store. Docker EE wordt ondersteund door Alibaba, Canonical, HPE, IBM, Microsoft en een netwerk van regionale partners van Docker. Docker CE kan worden gedownload in de Docker Store.

Pin It on Pinterest

Share This