Extreme Networks koopt netwerkdivisie van Avaya

8 maart 2017

Extreme Networks neemt de netwerkdivisie van Avaya over voor 100 miljoen euro. De verkoop is nodig door financiële problemen bij Avaya in Noord-Amerika.

Extreme NetworksAvaya verkeert al enige tijd in zwaar weer. Het bedrijf vroeg in januari in de Verenigde Staten een Chapter 11 aan, een regeling die bedrijven de mogelijkheid geeft te reorganiseren om faillissement te voorkomen. Als onderdeel van deze reorganisatie stoot het bedrijf nu zijn netwerkdivisie af.

Marktaandeel uitbreiden

Met de overname van zijn netwerkdivisie van Avaya wil Extreme Networks zijn portfolio verbreden voor verticale markten. Extreme Networks wil op zijn beurt met de overname zijn marktaandeel. Het bedrijf verwacht dat de divisie een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen dollar gaat draaien.

Avaya is een bedrijf dat in 2000 is afgesplitst van Lucent Technologies en als onafhankelijk bedrijf op de markt is gezet. Sinds 2007 is Avaya een privaat bedrijf na een deal ter waarde van 8,2 miljard dollar met Silver Lake en TPG Capital.

Pin It on Pinterest

Share This