Recente wereldwijde storing bij AWS veroorzaakt door menselijke fout

3 maart 2017

Een recente wereldwijde storing bij de Simple Storage Service (S3) van Amazon Web Services (AWS) blijkt te zijn veroorzaakt door een menselijke fout. Door de problemen waren een groot aantal populaire websites en diensten tijdelijk nauwelijks tot niet bereikbaar.

Amazon Web ServicesDe problemen ontstonden op dinsdagavond 28 februari Nederlandse tijd. Door de storing werden een groot aantal diensten en websites getroffen, waaronder Buffer, Business Insider, Flipboard, GitHub, Imgur, Medium, The Verge en Zendesk. Ook waren verschillende slimme devices zoals de Nest-thermostaat en de persoonlijke assistent Amazon Alexa tijdelijk deels onbruikbaar door de problemen, aangezien zij bijbehorende cloud diensten niet langer konden bereiken.

AWS geeft nu extra uitleg over het incident. Het bedrijf meldt dat een medewerker enkele cloud servers heeft willen uitschakelen om een probleem met deze servers op te lossen. Hierbij is echter een tikfout gemaakt, waardoor in plaats van een beperkt aantal servers een forse reeks cloud servers onderuit ging. Dit heeft geleid tot de wereldwijde storing.

Pin It on Pinterest

Share This