Vodafone kiest SDN-oplossing van Juniper

3 maart 2017

Juniper Networks kondigt aan dat het is gekozen als Vodafone Global Approved Vendor voor zijn SDN-oplossing (software defined networking) Contrail Networking. Deze technologie helpt Vodafone om zijn klanten innovatieve, gebruikersgedreven en flexibele zakelijke services te bieden.

Contrail Networking is een eenvoudige, open en agile SDN-oplossing die aanmaak en inzet van zeer schaalbare virtuele netwerken automatiseert en verzorgt middels orchestration van de diverse netwerkresources. Dankzij zulke virtuele netwerken kan Vodafone de kracht van de cloud aanwenden voor het uitrollen van nieuwe diensten, voor het realiseren van grotere business agility en voor het behalen van omzetgroei.

Juniper heeft tijdens Mobile World Congress een presentatie gegeven van VPN+. Dit is een showcase van het mobiele VPN-portfolio van Vodafone dat meerdere ICT-aanbieders omvat en dat een integraal onderdeel is van Vodafone’s Ocean Transformation. Dit project is de algehele overgang naar NFV (network functions virtualization) en SDN.

De getoonde use cases voor VPN+ omvatten SD-WAN (software-defined wide area networking), aaneenrijging van online-diensten (service chaining), on-demand services (zoals grootschalige data back-up), virtuele cloud-hosted services, en universele gevirtualiseerde apparatuur op locatie bij klanten (customer premises equipment, ofwel CPE).

Alle VPN+ diensten zijn ontworpen voor beheer en bediening vanaf portals voor klanten, waar gebruikers zelf met een muisklik hun af te nemen services kunnen selecteren, wijzigen en indelen (provisioning).

David Amzallag, hoofd van netwerkvirtualisatie, Vodafone Group:  “Het is cruciaal voor ons succes in de toekomst om in staat te zijn geautomatiseerde, gevirtualiseerde, cloud-enabled netwerkmogelijkheden op veilige en schaalbare manier te bieden aan onze klanten. We zijn dan ook verheugd om Juniper aan boord te hebben als kernpartner voor technologie.”

Luca Claretti, Vodafone global client director, Juniper Networks: “De technische en commerciële toetsing die behaald moet worden om een Vodafone Global Approved Vendor te worden is zeer rigoreus. De selectie van onze Contrail Networking-oplossing is een enorme validering van het vermogen van onze technologie om klanten te laten innoveren en zo het best gepositioneerd te zijn in de hyperconcurrerende markt.”

Pin It on Pinterest

Share This