Equinix lanceert DCIM-oplossing IBX SmartView

3 maart 2017

Equinix lanceert IBX SmartView, een Data Center Infrastructure Management (DCIM)-oplossing die door het bedrijf in eigen beheer is ontwikkeld. De oplossing maakt het voor klanten van het bedrijf eenvoudiger de infrastructuur te beheren in datacenterruimte die zij bij Equinix huren.

EquinixVerschillende colocatieproviders zijn een samenwerking aangegaan met fabrikanten van DCIM-oplossingen om deze oplossingen beschikbaar te stellen aan klanten. Andere providers, waaronder Equinix, kiezen ervoor in eigen beheer een DCIM-oplossing te ontwikkelen. Bij Equinix heeft dit geleid tot IBX SmartView. Deze oplossing biedt beheerders toegang tot real-time informatie over onder andere het energieverbruik, temperatuur en luchtvochtigheid in de datacenterruimte die zij bij Equinix huren. Indien klanten in meerdere datacenters van Equinix servers hebben staan is het mogelijk gegevens uit deze verschillende datacenters in één dashboard te integreren, zodat beheerders op één locatie alle relevante data kunnen inzien.

Gefaseerd beschikbaar

De DCIM-oplossing wordt de komende tijd gefaseerd beschikbaar gesteld in datacenters van Equinix verspreid over de wereld. De oplossing is per direct beschikbaar in de datacenters van het bedrijf in Silicon Valley, Chicago, Dallas, Washington D.C. en Singapore. Later dit jaar wordt de oplossing ook beschikbaar in Seattle, Los Angeles, Atlanta, New York, Toronto, Londen, Amsterdam, Parijs, Zürich, Osaka, Tokio, Shanghai, Hong Kong, Sydney en Melbourne.

De software is toegankelijk via de Equinix Customer Portal. Op termijn wordt ook een API beschikbaar gesteld waarmee klanten de oplossing kunnen integreren in eigen tools. Ook wordt gewerkt aan een mobiele interface voor IBX SmartView.

Pin It on Pinterest

Share This